Pavel Daniel (Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  11.10.2007 16:34:51

ING Investment Management nabízí 23 nových akciových fondů

S výrazným rozšířením své nabídky přichází společnost ING Investment Management. Ke stávajícím 26 fondům nabízí 23 nových, ve všech případech zaměřených na akcie. Tahounem světového růstu se letos poprvé stanou takzvané mladé trhy, ať již v Evropě, Asii či Jižní Americe. V tradičních teritoriích zase některé obory získávají novou perspektivu. Naše společnost vždy nabízela možnost investic do všech center ekonomické prosperity, takže i na současný vývoj reaguje dalším rozšířením své nabídky,“ uvedl předseda představenstva ING Investment Management Jozef Sinčák. Společnost nyní nabízí tři fondy peněžního trhu, osm dluhopisových, dva s ochranou kapitálu a třicet šest akciových, zaměřených na Evropu, Asii, severní i jižní Ameriku a různé ekonomické obory.

Současná nabídka je koncipována tak, aby obsáhla všechny hlavní regiony, sektory a investiční témata. Jednotlivým distributorům ING fondů poskytuje dostatečný výběr, aby mohli sestavovat modelová portfolia pro své klienty. „Globální růst a nízká úroveň úrokových sazeb přitahují k akciím mnohem větší pozornost, než tomu bylo na konci minulého století. Tím ovšem také stoupá potřeba nových možností, jak diverzifikovat portfolio nejen mezi jednotlivá růstová teritoria, ale rovněž v jejich rámci. Stejně tak vývoj na trzích umožňuje takové defenzivní investice, které se nemusejí spoléhat jen na výnosy z dluhopisů, ale mohou participovat i na zmíněném globálním růstu,“ upřesnil ředitel investičního oddělení a portfolio manažer ING Investment Management Jaroslav Krabec.

Takovými tituly jsou ve stávající nabídce ING Investment Management dva fondy s ochranou kapitálu a pět investujících do společností vyplácejících pravidelně vysoké dividendy. Dva jsou zaměřené pouze na evropské, jeden na americké a ostatní na globální akcie s minimálně tříprocentním dividendovým výnosem. „Takové akcie zajišťují fondům pravidelný příliv výnosů i tehdy, když trhy klesají. V případě vzestupu akcelerují růst, protože veškeré inkasované dividendy jsou samozřejmě reinvestovány.

Statistiky dokonce ukazují, že dividendové akcie přinášejí svým majitelům dlouhodobě vyšší zhodnocení než ty, které dividendy nevyplácejí. Fondy s ochranou kapitálu zase kombinují investice do nástrojů s pevným výnosem a do opcí tak, aby disponovaly ochranou kapitálu i bez drahého zajištění. Zároveň dávají klientům dostatečnou svobodu při investování,“ dodal ředitel marketingu a distribuce ING Investment Management Miloš Filip.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688