IQ-TRADE (IQ-TRADE)
Akcie ve světě  |  28.05.2007 11:22:00

Americké akcie uzavřely konec týdne v zisku

I přes páteční růst ale přerušily sedmitýdenní ziskové období. Za celý týden index DJIA klesnul o 0,46%, index S&P 500 o 0,46% a Nasdaq Composite index o 0,05%. Páteční předsváteční obchodování bylo pozitivně ovlivněno další vlnou fúzí a akvizic a slabší než očekávanými výsledky realitního sektoru což znovu potvrdilo předpoklady že Americká centrální banka začne v průběhu roku snižovat úrokové sazby. Prodeje existujících domů v dubnu klesly o 2,6% což bylo nejpomaleší tempo od roku 2002. Zásoba neprodaných domů vzrostla na nejvyšší hodnotu za posledních 15 let.

Dow Jonesův index uzavíral se ziskem 0,49% na 13 507,28 bodů, dvacetčtyři emisí hlavního indexu dokázalo posílit zásluhou IBM a Exxon Mobil. Home Depot a American Express táhly zbývajících šest do červených čísel. Širší index S&P 500 posílil o 0,55% na 1515,73 bodů a technologický index Nasdaq Composite se vyhoupl o 0,76% na 2557,19 bodů.

I přes neúspěšný pokus druhé největší americké burzy Nasdaq Stock Exchange o akvizici LSE, burza v současnosti oznámila že získá jinou evropskou burzu, skandinávskou OMX která provozuje sedm burz ve Švédsku, Finsku a Dánsku za $3,7mld. Světoznámý výrobce nápojů Coca Cola oznámil že chce získat výrobce vitaminových nápojů Energy Brands (Glaceau) za $4,1 v hotovosti. Oděvní maloobchodník Gap Inc oznámil v 1Q meziroční propad zisku o 26%, 25 centů na akcii. Výsledky předčily o 1 cent analytické odhady WS. Další prodejce oděvů Aeropostale reportoval meziroční růst zisku o 64% na 26centů na akcii čímž předčil očekávání.

Na komoditních trzích znovu rostla cena ropy. Aktivní červencový futures na lehkou ropu na Nymex posílil o 93centů a uzavíral na $65,11 za barel. Za celý týden ale ropa klesla o 1,2%. Futures na benzín s dodávkou v červnu posílil o 4,68centů a uzavíral na $2,4037 za galon. Mezitýdenně aktivní kontrakt cen benzínu stagnoval. Na kovové burze Comex rostla cena zlata o $1,2 na $655,40 za unci a zareagovala na testy raket v Severní Koreji. Na devizovém trhu si dolar mírně pohoršil proti euru a uzavíral se ztrátou 0,1% na $1,3440. K japonskému jenu ale posílil o 0,2% na 121,28 jenů za dolar.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688