Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  10.04.2007 15:22:26

ATLANTIK AM plánuje nabízet speciální fondy

Společnost ATLANTIK AM, patřící do KKCG Finance, získala od ČNB licenci, která ji opravňuje k činnosti investiční společnosti. Otevírá se jí tím možnost rozšířit nabídku služeb pro své klienty, především zakládáním nových speciálních fondů jak v ČR, tak i v zahraničí.

 

Společnost ATLANTIK Asset Management, patřící do KKCG Finance, slaví pod svým novým jménem a s novým vlastníkem svůj první úspěch. Česká národní banka jí udělila licenci k činnosti investiční společnosti, díky které rozšíří nabídku poskytovaných služeb. V souvislosti se změnou licence dojde také ke změně jména společnosti na ATLANTIK Asset Management investiční společnost.

 

Její jediný akcionář, holding KKCG Finance, zároveň navýšil základní kapitál o 30 mil. , což podpoří další rozvoj nabízených služeb a produktů klientům. Tento fakt potvrzuje přední místo společnosti ATLANTIK AM v žebříčku nezávislých poskytovatelů služeb správy aktiv na domácím trhu.

 

„Jednoznačně pozitivní zprávou pro klienty je skutečnost, že díky udělené licenci rozšíříme své služby v oblasti správy portfolií o širší nabídku investic do fondů kolektivního investování. Budeme mít možnost především zakládat speciální fondy zaměřené na  oblasti, které mají z investičního pohledu velkou budoucnost. Tyto fondy se stanou důležitým doplňkem rozšiřujícím už existující produktovou nabídku,“ vysvětluje Vratislav Svoboda, předseda představenstva ATLANTIK AM. 

 

Získání licence investiční společnosti přináší  finančnímu holdingu KKCG  Finance  možnost vybudovat pomocí společností ATLANTIK FT a ATLANTIK AM silného správce finančních aktiv. Na domácím a slovenském trhu budou společně nabízet vysoce kvalitní služby typu privátního bankovnictví orientované na privátní klienty.

 

O KKCG Finance

Společnost KKCG Finance zaměřuje své aktivity na oblast obchodování na finančních trzích, správu finančního majetku a poradenství. KKCG Finance je 100% vlastníkem společností ATLANTIK FT a ATLANTIK AM.

O ATLANTIK AM

z nejvýznamnějších nezávislých správců aktiv v České republice a hlavním distributorem fondů  ABN AMRO Asset Management na domácím a slovenském trhu. ATLANTIK AM,  který působí na českém trhu správy financí již od roku 1995, se zaměřuje na správu finančního majetku privátních osob, obchodních společností a institucí (obce, města, kraje, nadace, odborové svazy apod.) V oblasti správy majetku institucí společnost ATLANTIK AM spolupracovala či spolupracuje se dvěma desítkami obcí, měst, krajů jako např. Brno, Ostrava, České Budějovice, Olomouc, Chomutov, Litvínov, Jablonec nad Nisou, Blansko, Bystřice nad Pernštejnem. ATLANTIK Asset Management investiční společnost disponovala na konci minulého roku aktivy ve správě  ve výši  cca  5,5 mld.   a obhospodařuje či poskytuje  investiční poradenství více jak 1 400 klientům. 

 

Dagmar Adamcová

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)

Přečtěte si také:

17.04.2007ATLANTIK FT a ATLANTIK AM jsou sestry již na první pohled Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
03.04.2007Atlantik AM - makro souhrn březen 07 - ČR Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
02.04.2007Atlantik AM - dluhopisy ve 13.týdnu Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688