Research (Stone de Witt)
Akcie ve světě  |  22.02.2007 07:37:51

Pesimismus na US akciový trh vnáší Yellenová


Po včerejší smíšené session na akciovém trhu ve Spojených státech dnes můžeme očekávat notnou dávku nejistoty. Ve středu svým pohybem vzhůru dominovala světová jednička ve výrobě softwaru Microsoft Corp. /MSFT/, která posílila o 1,8% na závěrečných 29,35 dolaru. Mezi nejzajímavějšími pohyby včerejšího dne byly plusové body Microsoftu prakticky ty jediné do oblasti zisku. Ostatním titulům se totiž příliš nedařilo.

Výrazně ztratil General Motors Corp. /GM/, a to o 1,61 procenta na 35,37 USD, stejně jako výrobce čipů do osobních počítačů Intel Corporation /INTC/, který při rekordním objemu obchodů ve výši přes 69 milionů dolarů oslabil na 20,88 dolaru, což znamenalo 1,42% mínus oproti úterní zavírací ceně. Mezi co do objemu obchodů významné tituly se s 12 miliony USD zapsal i Procter & Gamble Co. /PG/, jenž však také oslabil o 0,29% na 64,69 dolaru.

Rozhodování investorů bude ve čtvrtek poznamenáno několika protichůdnými faktory. Mezi ty nej patří závěry Minutes - zasedání Fedu. Samy o sobě významné se ukázaly být silící spekulace o tom, že by centrální banka měla ponechat hlavní úrokovou sazbu v USA na stávající úrovni 5,25%. Velká část investičního publika očekávala její snížení, což by znamenalo změnu trendu po téměř dvou letech.

Mnohem více mohou být ale obchodníci zaskočeni některými komentáři ředitelky centrální banky v San Franciscu Janet Yellenové. Ta nejprve ve středu vyjádřila své znepokojení nad rostoucím deficitem běžného účtu platební bilance Spojených států. Bilance obchodu se zbožím a službami a také saldo investic dosahuje v USA 6% HDP. A aby toho nebylo málo, Yellenová zdůraznila, že situace na trhu s domy není vůbec růžová. Doslova totiž uvedla, že v současnosti je právě trh s domy velkým rizikem pro nejvýkonnější ekonomiku světa, protože má velký potenciál způsobit vznik recese.

Emil ELNER



Tento komentář, který se týká investic na amerických kap. trzích, má pouze informační charakter. Jakékoli odhady výnosů nebo údaje o minulých výnosech slouží pouze pro informační účely a nejsou zárukou výnosů budoucích. Hodnota portfolií tvořena převážně akciemi v čase kolísá a není-li uvedeno jinak, návratnost investice není zaručena. Bc. Petra Coufalová je registrovaným investičním zprostředkovatelem poskytujícím investiční službu dle §8 odst. 2. písm. a) zákona o CP. Bc. Petra Coufalová je držitelem živnostenského oprávnění na finanční poradenství.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688