Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  20.12.2006 13:54:47

BHS drží cílovku pro ČEZ na 933 Kč, doporučení koupit

Zveřejněný manažerský odhad konsolidovaných výsledků roku 2007 je přibližně o 2 mld níže proti našim odhadům, nicméně meziroční nárůst zisku by měl zůstat blízko 20%.

Přes nižší očekávání managementu bude titul v příštím roce stále atraktivní. To vede k potvrzení cílové ceny i doporučení na původní úrovni ze dne 13.10.2006 (933 / koupit) )s tím, že s nákupem je vhodné vyčkat nižší ceny a jejího ustálení po momentálním poklesu cen akcií na trhu.

Hlavní sdělení

Manažerský odhad konsolidovaných výsledků roku 2007 je přibližně o 2 mld Kč níže proti našemu modelu budoucího vývoje společnosti, a to zhruba stejně na všech úrovních zisku. Konkrétně: 34 mld Kč čistého zisku (před menšinovými podíly) proti 36 mld Kč v modelu, 47 mld Kč provozního zisku (EBIT) proti 49,3 mld Kč v modelu a EBITDA 69,4 mld Kč proti 71,8 mld Kč v našem modelu. To vede k domněnce, že se může jednat projevit důsledek snížení marže z prodeje elektřiny (a tepla) vlivem mírně vyšší potřeby nákupu elektřiny ze zdrojů mimo skupinu ČEZ vyvolané pravděpodobnými výkyvy v kapacitě výroby v uhelných zdrojích při jejich obnově. Může to též indikovat předpokládanou zvýšenou potřebu času na opravy a údržbu, resp. rezervu, se kterou vedení může za tímto účelem počítat například pro plánované odstávky JE Temelín.

Meziroční nárůst zisku je přesto na vysoké úrovni +19,3% a navíc jde o první odhad ze strany vedení společnosti pro rok 2007 a dosavadní zkušenost ukazuje na pravděpodobnou korekci těchto čísel směrem vzhůru v průběhu roku.

Plánované ro
činvestice ve výši 30,5 mld Kč odpovídají našemu očekávání a souvisejí především se zahájením prací na obnově v Tušimicích a Ledvicích.

Uvedené informace přišly z agentur a byly prezentovány jako informace ze schválení rozpočtu společnosti na rok 2007; na oficiálním webu společnosti nebyla zpráva zatím zveřejněna. Zásadnější informace mohou přinést budoucí komentáře k výsledkům společnosti za rok 2006, pak bude možno lépe zhodnotit, zda se zde projevují krátkodobé, či střednědobé vlivy.

očekáváme, že titul bude atraktivní i v příštím roce, přičemž faktory v pořadí očekávané důležitosti budou: nákup vlastních akcií, akvizice, hospodářské výsledky a investice V pořadí významu faktorů podstatných pro cenu akcie ČEZ, které lze očekávat v roce 2007, lze klást na první místo pravděpodobný prodej části akcií vlastněných státem. Jednou z možností je prodej akcií na akciovém trhu a pomyslnou protistranou by měl být samotný ČEZ, který by vlastní akcie nakupoval. Další možností je snížení základního jmění společnosti s výplatou akcionářům. V obou případech by to vedlo ke zvýšení ceny akcií. Dále lze počítat s pokračující akviziččinností, ale podle dostupných informací nepůjde o žádný „velký třesk“, ale o postupný proces; překvapení však nelze vyloučit. V pořadí pak následují hospodářské výsledky společnosti, které by v tomto roce měly být již větší měrou ovlivněny urychlenými investicemi do obnovy hnědouhelných zdrojů, a dividendy, které by mohly odhadem vzrůst o 5 Kč na akcii tj, 24 Kč na akcii.

Celkově považujeme tento titul nadále za perspektivní, což nás vede k potvrzení cílové ceny a doporučení ze dne 13.10.2006 při zachování původně stanoveného časového horizontu. S ohledem na aktuální cenu akcie ČEZ nad naší cílovou cenou a na momentální pokles ceny akcií na trhu je vhodné s nákupem vyčkat ustálení akciového kurzu.

Související zprávy:
Patria snižuje fundament pro ČEZ na 1095 Kč 
W&C k ČEZu: Po predikci managementu downgrade na.. 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Čt 17:45  Růst cen akcií a cena za riziko Patria (Patria Finance)
Čt 16:44  Akciové trhy: Evropské trhy většinou rostly - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)

Přečtěte si také:

07.03.2008Unicredit snižuje cílovku pro E.ON, doporučení držet Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
09.11.2007BHS zvyšuje cíl a doporučení pro TO2 na 619 a KOUPIT Petra Doležalová (ČEKIA, a.s.)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688