Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Povinné ručení  |  22.11.2006 14:21:29

Miliony korun pro klienty ČSOB Pojišťovny v povinném ručení

Finanční zvýhodnění v hodnotě mnoha milionů korun přichystala pro rok 2007 pro své klienty v povinném ručení ČSOB Pojišťovna. Každému klientovi, který si zvolí její nový tarif povinného ručení Premiant a zaviní nehodu, totiž ČSOB Pojišťovna uhradí až 5000 korun ročně za škody vzniklé při srážce na jeho vlastním vozidle. Tuto možnost nabízí ČSOB Pojišťovna jako vůbec první na domácím trhu.

 

„I kdyby si pojištění Premiant vybrala jen pětina našich individuálních klientů, při četnosti škod z povinného ručení by to znamenalo, že jim ČSOB Pojišťovna ročně vyplatí za škody na vlastním vozidle kolem deseti milionů korun,“ uvedl ředitel odboru řízení produktů neživotního pojištění ČSOB Pojišťovny Jaroslav Král.

 

Nové pojištění Premiant je unikátní nejen tím, že zahrnuje vysoce nadstandardní pojistné krytí až 100 milionů korun za škody na majetku i za škody na zdraví, ale i tím, že jako jediné v České republice dává motoristům šanci získat odškodnění i za škody, které při jimi zaviněné pojistné události z povinného ručení vzniknou havárií (střetem, nárazem či pádem) na jejich vlastním vozidle. V praxi to od 1. ledna 2007 bude fungovat tak, že pokud klient nabourá cizí vozidlo a škoda na jeho vlastním vozidle při tom dosáhne například 20 000 korun, ČSOB Pojišťovna mu z faktury za opravu vozidla uhradí 5000 korun. Podobně tomu bude i v případech, kdy klient požádá o likvidaci pojistné události rozpočtem, tedy když si opravu zajistí sám. 

 

Tento finanční benefit se přitom bude vztahovat jak na motoristy, kteří nemají uzavřené havarijní pojištění, tak i na ty, kteří havarijní pojištění sice mají, ale pro něž by úhrada vzniklé škody z něho nebyla výhodná. Pokud si zvolí tuto variantu, nepřijdou totiž o bonus dosažený v havarijním pojištění a také jim vyplacená částka nebude snížena o případnou spoluúčast. Například pokud by škoda na vlastním vozidle činila 8000 , pak při nejběžnější spoluúčasti ve výši 5000 by motorista obdržel ze svého havarijního pojištění 3000 a navíc by musel počítat se snížením bonusu. Naproti tomu pojištění Premiant mu v tomto případě zajistí náhradu 5000 , a to bez ztráty slevy za bezeškodný průběh havarijního pojištění.

 

Kromě tarifu Premiant nabízí ČSOB Pojišťovna povinné ručení také ve variantách Standard (s limity pojistného plnění 24 mil. pro škody na majetku a 44 mil. pro škody na zdraví) a Dominant (s limity 60 mil. pro škody na zdraví i majetku). Povinné ručení ČSOB Pojišťovny je obzvlášť výhodné pro majitele vozidel starších deseti let, pro něž je toto pojištění automaticky o 20 procent levnější, a pro řidiče z okresů s nižší nehodovostí, kteří získávají další, 10% slevu. Takto zvýhodněných okresů bude v roce 2007 již čtyřicet, k dosavadním 37 přibudou ještě Hradec Králové, Jihlava a Sokolov. Za bezeškodný průběh povinného ručení bude ČSOB Pojišťovnaroce 2007 přiznávat maximální bonus 35 %, který lze uplatnit i tehdy, pokud si jej motorista „vyjezdil“ u jiné pojišťovny.

 

Na konci 3. čtvrtletí 2006 bylo u ČSOB Pojišťovny pojištěno na povinné ručení 270 tisíc vozidel, což bylo o 16 procent víc než v závěru roku 2005. Tímto tempem nárůstu počtu pojištěných vozidel se ČSOB Pojišťovna řadí mezi nejúspěšnější pojišťovny na domácím trhu. Zhruba polovina počtu pojištěných vozidel patří individuálním (retailovým) klientům, u ostatních jde o tzv. flotilové pojištění pro podniky.

 

ČSOB Pojišťovna je univerzální pojišťovna, která nabízí široké spektrum životních i neživotních pojištění občanům, malým a středním podnikatelům i největším korporacím. V současné době spravuje milion pojistných smluv. Měřeno předepsaným pojistným je čtvrtou největší pojišťovnou na domácím trhu. Tři čtvrtiny jejích akcií vlastní belgická pojišťovna KBC Verzekeringen NV z nadnárodní skupiny KBC, 25 % drží Československá obchodní banka. Přední světová ratingová agentura S&P ohodnotila v roce 2004 ČSOB Pojišťovnu investičním stupněm ratingu BBB- se stabilním výhledem; tento vysoký rating potvrdila znovu v lednu 2006.


Kontakty pro média:

Jitka Polívková                                                                                          

tisková mluvčí                                                                              
ČSOB Pojišťovna, a. s., člen holdingu ČSOB

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688