Research (Stone de Witt)
Akcie ve světě  |  26.09.2006 16:59:36

Burza roste díky silné důvěře spotřebitelů, v čele s WMT, GM a MMM


Americká burza se může těšit dalšímu pozitivním vývoji. Včera, když jsme Vás informovali o otevírací dobré náladě, vypadalo to, že směr pohybu bude naopak dolů. To se opravdu v první dopolední fázi stalo. Poté, jakmile obchodníci uznali, že na trhu převládají pozitivní zprávy a reporty, postupně se pouštěli odvážně do nákupů a celý trh nakonec vytáhli do černých čísel. Dnes bude situace podobná s tím rozdílem, že úvodní hodiny budou ihned v dobrém kurzu. Počítáme s dalším celkovým přírůstkem na všech agregátech trhu.

 

Velmi dobře se totiž ještě před zahájením seance prezentoval index spotřebitelské důvěry ve Spojených státech, který překonal předchozí odhady, které jste se mohli od nás v dopolední analýze dozvědět. Zmíněný Conference Boards index dosáhl pro měsíc září hodnoty 104,5 bodu po srpnových 100,2 bodu. Ekonomové se ve svých předpovědích dopustili mírného podstřelení, protože původně počítali s bodovým hodnocením 103.

 

Podle toho se prozatím vyvíjejí i akciové indexy na Wall Streetu. V 10:13 hodin newyorského času jsou na těchto hodnotách: Dow Jones Industrial Average posílil o 55 bodů na 11.630,80 bodu, což je nárůst oproti včerejší zavírací hodnotě o 0,48%; technologický index Nasdaq Composite si připsal lehce přes šest bodů na úroveň 2.255,25 bodu (+0,27%); široký Standard & Poor’s 500 přidal 5,35 bodu (+0,4%) na 1.331,72 bodu.

 

Akcie největšího světového provozovatele internetových aukcí EBay Inc. doposud posílily o 1,04 USD na 27,26 dolaru poté, co investiční banka Goldman Sachs & Co. uvedla, že společnost EBay Inc. má na to, aby zlepšila své akciové ohodnocení a že se pravděpodobně dočká velmi slibného růstu v tržbách. Také filmová Time Warner posiluje impozantně již druhým dnem v řadě za sebou, když těží z toho, že po více než jednom roce hned dva investiční domy jí vylepšily obchodní ohodnocení, rating.

 

Z dalších titulů, které hned po otevření burzy zažívají celkem výrazný růst, můžeme jmenovat automobilku General Motors Co., jež posílila o 2,25% (+69 centů) na 31,29 dolaru. Velmi dobře si také vede z oboru počítačů 3M Company, která přidala dolar a 23 centů ke svému včerejšímu cenovému ohodnocení, což znamená +1,67% na 74,93 USD. Počítačovému sektoru se v posledních týdnech velmi daří a táhne celý akciový trh s sebou nahoru. Za zmínku stojí také kladný vývoj akcií maloobchodního řetězce Wal-Mart Stores (+2,03%). Akcie se prodává za 49,81 USD, což je přesně o jeden dolar více než včera.

 

Emil ELNER



Tento komentář, který se týká investic na amerických kap. trzích, má pouze informační charakter. Jakékoli odhady výnosů nebo údaje o minulých výnosech slouží pouze pro informační účely a nejsou zárukou výnosů budoucích. Hodnota portfolií tvořena převážně akciemi v čase kolísá a není-li uvedeno jinak, návratnost investice není zaručena. Bc. Petra Coufalová je registrovaným investičním zprostředkovatelem poskytujícím investiční službu dle §8 odst. 2. písm. a) zákona o CP. Bc. Petra Coufalová je držitelem živnostenského oprávnění na finanční poradenství.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688