Research (Stone de Witt)
Akcie ve světě  |  05.09.2006 21:53:00

Útok teroristů v Londýně přišel British Airways na 76 milionů


Letecká společnost British Airways PLC v úterý oznámila, že útok teroristů na Londýnské letiště, který se stal minulý měsíc, přišel společnost na více než 76 milionů. Mnoho letů totiž muselo být odkloněno, převážná část byla zrušena, a i nadstandardní bezpečnostní opatření si vyžádala nemalou část nákladů. A to se naštěstí inkriminovanému útoku podařilo zabránit. Těžko si představit jaká ohromná by byla ztráta, nejenom pro British Airways, kdyby k samotnému útoku došlo.

Přepravce řekl, že mimořádné náklady jsou zapříčiněny i ztrátou předpokládaných příjmů. Okolo 1280 letů muselo být kvůli hrozícímu nebezpečí zrušeno, což mělo samozřejmě i enormní vliv na příjmy přidružených organizací jako jsou hotely, letištní služby pro pasažéry, taxi atd.

British Airways dále uvedla, že vliv na příjmy má samozřejmě klesající tendenci, ale stále je strach cestujících na počtu rezervací znát. Ty ovlivňují z velké míry i zvýšená bezpečnostní opatření na britských letištích, které „omezují“ cestující ve volnosti výběru obsahu příručních zavazadel a prodlužují již tak někdy dlouhé chvíle, které pasažéři stráví kontrolou jich samotných a zavazadel při odbavování.

Podle prohlášení této letecké společnosti se počet rezervací vrátil zpátky na úroveň z minulého roku, ale je stále slabší než posledních několik měsíců. Letiště stále nezvládá nápor, který způsobují limity ovlivňující vlastnosti zavazadel.

British Airways je první  společností, která odkryla odhad nákladů způsobených neuskutečněným teroristickým útokem na londýnské letiště Heathrow, evropské  jedničky a světové trojky, které každý rok odbaví více než 67 miliónů cestujících a přistanou na něm letadla více než 88 aerolini.

Trans-atlantická trasa se stala cílem teroristů 10. srpna tohoto roku. Teroristi chtěli na palubě jednotlivých letadel, kterých mělo být až dvacet, odpálit zhotovené bomby, které se jim mělo podařit pronést na palubu díky tekuté konzistenci. Kvůli této „novince“, na které většina letišť není a nebyla připravena, se staly veškeré tekutiny předmětem důkladné kontroly, která přetrvává až doteď. Naštěstí již jen u příručních zavazadel.

Bc. Kateřina Černíková



Tento komentář, který se týká investic na amerických kap. trzích, má pouze informační charakter. Jakékoli odhady výnosů nebo údaje o minulých výnosech slouží pouze pro informační účely a nejsou zárukou výnosů budoucích. Hodnota portfolií tvořena převážně akciemi v čase kolísá a není-li uvedeno jinak, návratnost investice není zaručena. Bc. Petra Coufalová je registrovaným investičním zprostředkovatelem poskytujícím investiční službu dle §8 odst. 2. písm. a) zákona o CP. Bc. Petra Coufalová je držitelem živnostenského oprávnění na finanční poradenství.





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688