Research (Stone de Witt)
Akcie ve světě  |  18.05.2006 16:24:27

Akciový trh dnes začíná růstem díky SHLD


Včera jsme na akciové burze ve Spojených státech zaznamenali propad, který znamenal relativně silné znehodnocení hlavních akciových indexů. Blue chipový Dow Jones Industrial Average Index se propadl dokonce o téměř 215 bodů. Také technologie ztrácely (-30 bodů).

 

Dnes těsně po gongu zahajujícím čtvrteční obchodní seanci lze pozorovat obrat. Akcie po několikadenním propadu v řadě za sebou vykazují zatím přírůstky. Pojďme se společně podívat na hlavní důvody, proč k obratu dochází. Předně je nutno vypozorovat několik velmi kladných hospodářských reportů od jednotlivých společností. Dalším možným motivem je přístup investorů k úrokové sazbě, která naznačuje možný růst akciového potenciálu.

 

Po úvodních třiceti minutách se Dow Jones Industrial Average nachází na 11.222,26 bodech, což znamená posílení o 0,15% (+16,65 bodu). V podobné procentuální proporci vyrostl i Standard & Poor’s 500, který si připsal 1,83 bodu (+0,14%) na aktuálních 1.272,15 bodu. Největším zázrakem je prozatím vývoj u technologického Nasdaq Composite, který poskočil o 0,57% vzhůru, což je o 12,45 bodu více než ve včerejším závěru obchodování. Právě nyní se nachází na hodnotě 2.208,25 bodu.

 

Oběma posledně jmenovaným indexům dopomohla k růstu hlavně zpráva společnosti Sears Holdings Corp. /SHLD/. Vedení firmy v ní uveřejnilo hospodářské výsledky za první čtvrtletí tohoto roku. Reportovaný zisk je za první kvartál na úrovni 180 milionů dolarů, což odpovídá ekvivalentně 1,14 dolaru na jednu akcii. Oproti stejnému období v loňském roce se jedná o nárůst více než 13%. Tento skok zároveň trh ohodnotil velmi kladně, především ve světle překonaných konsensuálních odhadů. Projekce předpovídaly zisk pouhých 65 centů na akcii. Příjmy Sears Holdings Corp. se zvětšily o 12 miliard dolarů. Za stejnou periodu vloni lavíroval holding se ztrátou 78 milionů dolarů (48 centů na akcii) při příjmech 12,8 miliard. Akcie společnosti zareagovaly okamžitým výstřelem nahoru o 16,78 USD na 154,74 dolarů v 9:34 hodin v New Yorku na Nasdaq Stock Market.

 

Další společností, která překonala odhady trhu ve svých tržbách, je Limited Brands Inc. Akcie společnosti působící v retailovém sektoru vyrostly o 1,79 dolaru na 27,09 USD. Tržby vzrostly o 25 centů na akcii, přičemž trh očekával zvýšení o 20 centů.

 

Emil ELNER



Tento komentář, který se týká investic na amerických kap. trzích, má pouze informační charakter. Jakékoli odhady výnosů nebo údaje o minulých výnosech slouží pouze pro informační účely a nejsou zárukou výnosů budoucích. Hodnota portfolií tvořena převážně akciemi v čase kolísá a není-li uvedeno jinak, návratnost investice není zaručena. Bc. Petra Coufalová je registrovaným investičním zprostředkovatelem poskytujícím investiční službu dle §8 odst. 2. písm. a) zákona o CP. Bc. Petra Coufalová je držitelem živnostenského oprávnění na finanční poradenství.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688