Věra Stárová (GfK-Praha)
Obchod a služby  |  17.05.2006 17:59:08

RETAIL BANKING FORUM 2006 NAZNAČILO NOVÉ STRATEGIE PRO NOVÉ TRHY A JEJICH KLÍČOVÉ PŘÍLEŽITOSTI


17.5.2006 - Praha
Soubor ke stažení: 
/download/press/1097_cz_int.pdf


Další ročník odborné konference Retail Banking Forum 2006, pořádané poradenskou společností INCOMA Consult ve spolupráci s časopisem Bankovnictví, se uskutečnil 10. 5. 2006 v andel´s hotelu Praha za účasti více než šedesáti odborníků, kteří otevřeně diskutovali téma nových strategií a příležitostí na poli finančních služeb.

V úvodním bloku, věnovanému možnostem rovnováhy místní a globální strategie banky, vystoupil ředitel marketingu České spořitelny pan Václav Kubata (v anketě respondentů nejlépe hodnocený řečník) s prezentací kladoucí důraz na význam značky, kvalitu obsluhy a zcela klíčovou důvěru klientů v sílu instituce.
Ursula Swoboda z FESSEL-GfK Vídeň prezentovala poznatky z aktuálního vývoje na trhu finančních institucí ve střední a východní Evropě.

Následující blok byl věnován polemice, zda je možné na již saturovaném trhu hledat nové zákazníky. Přednášející Nick Watkins z GfK NOP London poutavým způsobem zhodnotil bohaté zkušenosti z trhu Velké Británie, která má oproti zbytku evropského trhu 5-10 let náskok ve vývoji a podobné efekty je proto možné s určitým zpožděním sledovat i u nás. Mj. přikládá velký význam internetovému bankovnictví a silné orientaci na motivování klientů k intenzivnějšímu používání již nakoupených služeb. Branko Šefránek z Allianz-Slovenské poisťovny podtrhl ve svém vystoupení vliv penzijní reformy na komunikaci pojišťoven na Slovensku.

Otevřená diskuse umožnila konfrontaci názorů na bezpečnost on-line bankovnictví, možnosti komunikace banky se střední a starší generací klientů a diskutabilní srozumitelnost finančních produktů pro klienty obecně.

Druhou část Retail Banking Fora otevřelo společné vystoupení ředitele pro lidské zdroje Komerční Banky pana Karla Vasaka a Guy Plessena z The Academy. Klíčem k úspěchu byl jednoznačně označen rozvoj lidských zdrojů, vč. systému rozvoje a práce s lidskými zdroji, motivace, flexibility a mobility (i interní) zaměstnanců.

Skloubení mobilní a pobočkové sítě, používání geografických soft-warů, lokalizace nových poboček, řízení společnosti pomocí regionálního trhu, využívání externích dat a požívání těchto dat při expanzi - to vše vede k optimalizaci sítě filiálek. Prostřednictvím případových studií na to poukázal další řečník - Tomáš Drtina z INCOMA Research. V závěrečném příspěvku (v nesmírně přesvědčivém podání) ředitelka lidských zdrojů HVB Bank paní Jana Riebová předala účastníkům svoje zkušenosti s optimalizací HR pomocí sofistikovaných IT řešení a při komplikované legislativě.

Konference Retail Banking Forum 2006 se konala díky podpoře významných partnerů v čele se Zlatým partnerem – společností ORACLE, jejím odborným garantem byla výzkumná agentura GfK.

Podrobné informace o konferenci, včetně fotogalerie, získáte prostřednictvím www.retailbanking.cz.

 

Další informace:

Kontakt: konference@incoma.cz


On-line Shop
- prodej dovolených, stavebního spoření a hypoték, PF a připojení k internetu

Pro bližší info klikněte na malé obrázky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688