TOP 3 grafy tohoto týdne: Zlato, Bitcoin, Tesla

Rok 2020 začal na finančních trzích aktivně. Zlato výrazně vzrostlo kvůli růstu napětí na Středním východě. A výrazným vzestupem si těchto dnech prochází také Bitcoin. Na akciích jsme svědky extrémního nárůstu cen akcií automobilky Tesla. Dnes se podíváme na tyto finanční aktiva, a to také z pohledu technické analýzy.

Zlato

Zlato se snaží vymanit z korekce, která začala s postupným uklidňováním situace na Středním východě. Díky mírnému nárůstu rizika na trzích dnes přidává 0,4 % nad úroveň 1550 dolarů za unci. Americký ministr financí Steven Mnuchin dnes řekl, že další fáze obchodní dohody s Čínou není na pořadu dne. Obchodníci na finančních trzích nebyli novými zprávami potěšeni. Z technického pohledu se zlato odrazilo od supportu na 1534 dolarech, který je důsledkem předchozí price action. Zlato se snaží o průraz nad úroveň klíčové rezistence na 1555 dolarech. Pokud se mu podaří tuto úroveň překonat, tak by obchodníci mohli doufat v návrat rostoucího momenta. Další rezistenci vidíme na úrovni 1577 dolarů, což je úroveň nejvyšší hladiny v tomto roce.

GOLD D1 interval. Zdroj: xStation5

Bitcoin

Poslední price action na této kryptoměně dává naději na opětovné nastartování rostoucího trendu. Pozitivní obrat však vidíme také na dalších kryptoměnách. Bitcoin ubránil klíčový support na úrovni 6000 dolarů a začal růst v reakci na napjatou situaci na Středním východě na počátku roku. Při pohledu na graf je patrný cenový průraz nad klesající trendovou přímku. Nejbližší důležitou rezistenci vidíme na úrovni 9200 dolarů. Pokud by se trhu podařilo tuto úroveň překonat, tak by cena mohla směřovat až k horní limitě struktury Overbalance, nebo dokonce k psychologické úrovni 10 000 dolarů. Je také dobré zmínit, že kryptoměna DASH už v tomto roce vzrostla o 200 % a jen dnešní cenový přírůstek se vyšplhal na 50 %. Jsme na počátku další bláznivé kryptorally?

Bitcoin, D1 interval. Zdroj: xStation5

Tesla

Tesla (TSLA.US) zaznamenala nejen v posledních seancích výrazný růst. Trhy věří, že se automobilce podařilo výrazné zlepšení jejího hospodaření. Z minim minulého roku se už cena zvedla o více než 200 %. Kvůli velmi silnému růstovému momentu není nejlepším nápadem hledat v současnosti bod obratu. Nicméně po výrazném růstu se pravděpodobnost korekce či výprodeje zvyšuje s možným výběrem zisků velkých spekulantů. V případě tohoto scénáře vidíme potenciální úrovně supportu na spodních limitách 1:1 struktur Overbalance. Propad pod nižší z nich označenou na grafu by mohl spustit výraznější výprodej, který by mohl otestovat až úroveň 385 dolarů.

TSLA.US D1 interval. Zdroj: xStation5

Zařazenost 15.01.2020 16:01:00
Zdrojxtb
Originálxtb.com/cz/trzni-analyzy/zpravy-z-trhu/top-3-grafy-tohoto-tydne-zlato-bitcoin-tesla/
Přílohy
Kategoriecommodities
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V