Výnos Nvidia se zvýšil. Skončila krypto zima?

Výnos Nvidia se zvýšil. Skončila krypto zima?

18.08.2019 / Crypto Kingdom

Bitcoin nad 10 000 USD a růst přes 300 % v několika měsících. Altcoiny, na kterých se dají vydělávat stovky až tisícovky procent. I tak se dá popsat dosavadní průběh letošního roku v kontextu ke kryptoměnám. Spousta z nás sice ještě čeká na altseason, ale na druhou stranu si vlastně ani nemáme na co stěžovat. A pozitivní zprávy nejsou vidět jen na cenách kryptoměn. Opravdu parádní sentiment nám podtrhuje vstup dalších velkých hráčů na trh, expanze těžařských společností a jejich žádosti o IPOs, či třeba současná zpráva od Nvidii. O co jde?

Zde se podívej, jaké kryptoměny byly za první polovinu letošního roku těmi nejziskovějšími.

Nvidia navyšuje své výnosy

Jeden z největších producentů mikročipů na světě, Nvidia, jehož produkty si také velice oblíbili těžaři kryptoměn, ohlásil, že překonal původní odhady a předpoklady a výrazně mezikvartálně navýšil své zisky! Právě Nvidia v hypu na začátku minulého roku zažila enormní růst. Po pádu cen kryptoměn, ale jejich zisky spíše klesaly. Jsme na konci?

Podle jejich vlastního reportu ano! Pro druhý kvartál letošního roku totiž ohlásili výnos 2,58 miliardy dolarů, což je o 16 % více než v kvartálu prvním. Tehdy to bylo pouze 2,2 miliardy. Nvidia pak očekává, že kvartál následující bude pro ně ještě příznivější, a tak odhadují výnos okolo 2,9 miliardy dolarů, od kterého by se chtěli odchýlit maximálně plus mínus dvě procenta.

Tento report pak byl jedním z hnacích motorů růstu ceny akcií Nvidia, jejichž cena vzrostla o více než 6 %.

Nečekej na další hype a začni těžit v dobu, co se nám celý tento segment zase pořádně rozjíždí! Info jak začít těžit najdeš pod tímto odkazem.

Od minulého roku stále propad

Ani tyto výsledky však stále ještě nedorovnávají rok poslední. Právě enormní a až neočekávaný zájem těžařů kryptoměn zajistil Nvidii ve stejném kvartálu minulého roku výnos 3,12 miliardy dolarů, což je o 17 % více než letos. A to dokonce někteří analytici tvrdí, že Nvidia mezi dubnem 2017 a červencem 2018 ještě dokonce další 1,35 miliardy dolarů čistě z prodejů spojených s kryptoměnami nenahlásila.

Bear market na kryptoměnách způsobil i to, že v lednu letošního roku Nvidia snížila svá očekávání a odhadovaný výnos i pro čtvrtý kvartál letošního roku. V březnu letošního roku pak dokonce vyprodávali své nadbytečné zásoby hardwaru, což CEO Jensen Huang označil za krypto kocovinu.

Těžba ale rozhodně není pro Nvidii vše

Nvidia společně s dalším vývojem jejich GPUs zdůraznila další výrazné pokroky v oblasti umělé inteligence a pokračující profitabilitu gamingu a jejich prodejů s ním spojených. Gaming je pak stále hlavním zdrojem jejich zisků a pravděpodobně to tak ještě nějakou chvíli zůstane.

Těžba není pro Tebe, ale chceš kryptoměny obchodovat či držet a nevíš jak na to? Mrkni na náš návod, jak nakoupit Tvůj první bitcoin.


Zařazenone 18.08.2019 16:08:00
ZdrojCryptokingdom.tech
Origináltv.cryptokingdom.tech/cs/video/vynos-nvidia-se-zvysil-skoncila-krypto-zima
KategorieMining

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V