Kupujete dárky přes e-shop? Do TOHOTO DATA musíte objednat

Vánoce se nezadržitelně blíží a lidé začínají nakupovat o sto šest. Stále větší oblibu má mezi Čechy nakupování přes internet. Tady ale hrozí, že když dárky objednáte příliš pozdě, nestihnout vám je pod stromeček doručit.

Čas v posledních týdnech utíká jako zběsilý. Než jsme se nadáli, je tady prosinec a do Vánoc už zbývají necelé tři týdny! Na nákup dárků je tak nejvyšší čas, zvlášť pokud je sháníte přes e-shopy. Není totiž nic trapnějšího, než když dárky rozdáváte až týden po Štědrém dni.

 

Podle nákupního rádce Heureka.cz garantuje 90 % e-shopů doručení zboží do Vánoc při objednávkách do pondělí 18. prosince. "Obchodníkům právě začíná to nejhektičtější období, nákupy začnou vrcholit v týdnu od 11. prosince a budou pokračovat prakticky až do vánočního víkendu," říká Tomáš Braverman, ředitel nákupního rádce Heureka.cz.

 

Při objednávkách v pondělí 18. prosince garantuje doručení zboží pod vánoční stromeček 90 % e-shopů, o den později je to 74 % e-shopů. Jestli vám zboží doručí do Vánoc, poznáte na Heurece jednoduše. U e-shopů, které se zapojili do programu 'Garance doručení do Vánoc' se zákazníkům zobrazí ikonka vánočního stromečku s termínem, do kdy objednat pro poklidné doručení. Podle Bravermana je po tomto termínu dobré zkontrolovat si například dostupnost zboží na pobočce a určitě volit online platební metody.

 

 

"Do toho, jestli zboží dorazí včas, nebo ne, vstupuje v období vánoční špičky mnoho faktorů, včetně počasí. Navíc letošní rok bude opět rekordní. Čekat s objednávkou do poslední chvíle se nemusí vyplatit," dodává Braverman. Existují samozřejmě alternativní metody doručení - osobní odběr a podobně. Pokud je zboží na skladě v konkrétním kamenném obchodě, bez rizika by měly být i pozdější objednávky.

 

Garance doručení do Vánoc:

Objednávka do 18. prosince – 90 % e-shopů

Objednávka do 19. prosince – 74 % e-shopů

Objednávka do 20. prosince – 55 % e-shopů

Objednávka do 21. prosince – 23 % e-shopů

 

Jeden z největších e-shopů v Česku Mall.cz doporučuje objednat zboží ideálně 10 dní před Štědrým dnem. "Nicméně v případě nákupu na poslední chvíli si mohou nechat zaslat zboží na jednu z našich 104 výdejen, které jsou rozmístěny po celé ČR, kam je doprava zboží 100% zajištěna," říká tiskový mluvčí obchodu Jan Řezáč.

 

Od 24. listopadu je prodloužena otevírací doba poboček do 16 hodin, v Praze do 17 hodin, a fungují také v neděli. "Mall.cz vedle otevření výdejních míst zavádí také sobotní a nedělní doručení se službou MALL 7 dní v týdnu. Stačí objednat zboží do 17 hodin a druhý den (vč. víkendu) je zákazník s touto službou může mít k dispozici. V Praze mohou zákazníci využít osobní odběr ještě v den objednání v případě objednávky do 13 hodin téhož dne," dodává Řezáč.

 

Dalšími vánočními novinkami je také garance včasného doručení zboží a prodloužená doba na vrácení vánočních dárků, které bude možné vracet až do poloviny ledna.

 

 

V Alze očekávají největší nákupní horečku týden před Vánocemi. "Co se týká osobního vyzvednutí, objednání do našich Alzaboxů či přes náš Alza express - zde nabízíme vysokou garanci, neboť jde o naše vlastní služby. Pokud je zboží skladem, předpokládáme, že zvládneme vydat ještě objednávky z 22. 12.,“ říká PR manažerka společnosti Patricie Šedivá. "Pokud zákazník zvolí při nákupu u nás externího dopravce, doporučujeme objednat skutečně nejpozději týden před Štědrým dnem," dodává.

 

Zásilkovna.cz dle svých zkušeností radí provést objednávky na internetu nejpozději 17. prosince. "Zákazníci některých přepravců nám již nyní hlásí půldenní až denní prodloužení doručovacích lhůt oproti běžnému provozu. Zásilkovna ale s předstihem úspěšně posílila všechny své provozní týmy o dostatečný počet brigádníků, a zákazník by tedy, pokud jde o naše služby výdejních míst, neměl vnímat žádné výrazné rozdíly oproti běžným měsícům," myslí si výkonný ředitel Zásilkovny Ondřej Žák.

 

Pokud vás čeká zasílání vánočních dárků do zahraničí, Zásilkovna letos před Vánocemi doporučuje ke standardní doručovací době připočítat minimálně 2 až 3 dny pro včasné doručení do sousedních zemí a 4 až 5 dnů pro vzdálenější destinace.


Zařazenočt 07.12.2017 19:12:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Origináltn.nova.cz/ext/kupujete-darky-pres-e-shop-do-tohoto-data-musite-objednat.html
Přílohy

Související témata

Martin Čech | Čech Tomáš | Daniel Čech | Petr Čech
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.