Již zítra se v Účtenkovce rozdělí prvních 21 tisíc cen

Ve středu 15. listopadu se v sídle společnosti Sazka uskuteční historicky první slosování účtenkové loterie v České republice. Prostřednictvím certifikovaného generátoru náhodných čísel a za přítomnosti dvou zástupců Ministerstva financí bude z celkového počtu 11 138 871 říjnových účtenek, které 477 942 hráčů v termínu do 12. listopadu zařadilo do tohoto slosování, vylosováno 21 025 jedinečných výherních kódů BKP.

Výherní listina bude zveřejněna v 19:00 na webu uctenkovka.cz. Výherní kódy pěti hlavních cen budou zveřejněny ve vysílání TV Prima před hlavními večerními zprávami v 18:53. Soutěžící, kteří účtenky registrovali jednorázově bez přihlašování, dostanou informaci o výhře na e-mail nebo telefonní číslo, které uvedli při zadání účtenky. Majitelé hráčského účtu naleznou informaci o výhře v záložce Výhry.

Výplata na účet proběhne v nejbližším výplatním termínu, osobní výplata v sídle Sazky bude možná již následující pracovní den, tedy od čtvrtka 16. listopadu. Peněžité výhry nad 20tis. Kč budou vypláceny pouze bezhotovostně. Celkem v rámci tohoto slosování Ministerstvo financí rozdělí peněžité výhry v hodnotě 4 900 000 Kč a automobil Ford Focus Kombi.

Zároveň od 1. listopadu mohou soutěžící registrovat účtenky ze svých listopadových nákupů do slosování, které proběhne 15. prosince, a kde se bude znovu hrát o 21 025 výher včetně automobilu, o jehož značce a typu rozhodne právě probíhající výběrové řízení Ministerstva financí.

Souhrnné statistiky za první slosování zveřejní Ministerstvo financí ve čtvrtek 16. listopadu. Již nyní je však zřejmé, že se Účtenkovka setkala s mimořádným zájmem českých spotřebitelů, kterých se k dnešnímu dni aktivně účastní 508 004. Jen v průběhu října soutěžící zaregistrovali (bez ohledu na zařazení/nezařazení do slosování) bezmála 14 mil. účtenek.

„Cíl Účtenkovky, aby se vystavování účtenek stalo v České republice samozřejmostí, se úspěšně naplňuje. Pohled na čísla hovoří jasně – účtenky nekončí v koši, lidé si je berou a obchodníci vystavují. To je základ úspěchu elektronické evidence tržeb, ke kterému vedou dvě možné cesty: První z nich je cesta povinného odebírání účtenek ze zákona, stovek kontrolorů a represí, druhou je cesta pozitivní motivace. Jsem rád, že my jsme fungující EET dosáhli prostřednictvím cesty druhé, která je ve výsledku i mnohem levnější. Efektivita Účtenkovky je v tomto ohledu naprosto nedostižná,“ uvedl ministr financí Ivan Pilný.

„Jestliže bylo celkem v rámci EET vydáno v říjnu 376 mil. účtenek a z toho 14 mil. někdo aktivně zařadí do slosování, znamená to, že u každého méně než třicátého nákupu není kupujícímu lhostejné, zda účtenku dostane či nikoliv. To například v praxi samoobsluhy znamená, že třeba každou hodinu, v praxi restaurace, že třeba dvakrát za večer. A toho, kdo řádně neeviduje, ačkoliv by měl, to zkrátka za pár dní přestane bavit, pořídí si pokladnu a začne vydávat účtenky. Protože dávat a brát si účtenky je prostě normální,“ doplňuje Alena Schillerová, náměstkyně Ministerstva financí pro daně a cla. „Úvahy, že je Účtenkovka neúspěšná, naprosto odmítám“, uzavírá Alena Schillerová.


Zařazenoút 14.11.2017 15:11:00
ZdrojMFČR - daně
Originálmfcr.cz/cs/aktualne/tiskove-zpravy/2017/jiz-zitra-se-v-uctenkovce-rozdeli-prvnic-30099/
Přílohy

Související témata

Cena ropy | Cena plynu | Ceny komodit | Ceny akcií | Vývoj cen
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.