Sázkaři vsadili na volby rekordní sumu. Věří ANO a komunistům

Sázkové šílenství kvůli volbám je v plném proudu. Zatím jsme na to, jak dopadnou, vsadili rekordních 60 milionů korun. Podle kanceláří navíc budou sázky v posledních dnech ještě výrazně narůstat.

Do parlamentních voleb zbývá pět dnů! Už teď ale sázky na ně o více než 10 milionů předčily padesátimilionový vklad z prezidentských voleb v roce 2013.

 

"Volby lákají i mnoho svátečních sázkařů. Už teď je zřejmé, že poslední parlamentní volby budou překonány více, než dvojnásobně," uvedl Petr Šrain, mluvčí sázkové kanceláře Fortuna.

 

"Ta celkem vsazená částka se blíží 38 milionům korun... Na komunisty jsme zatím přijali 700 tisíc korun. Na to tedy, že komunisti vyhrají - několik desítek tiketů. Je to zajímavé vzhledem k tomu, že komunisté ještě po listopadu 89 žádné volby nevyhráli," řekl Václav Sochor, mluvčí sázkové kanceláře Tipsort.

 

 

"Sázky na volby do Poslanecké sněmovny narostly už hodně přes 5 milionů. Takže rekord z roku 2010, který byl 3,5 milionu korun, sázející už překonali," řekla Markéta Světlíková, tisková mluvčí jedné ze sázkových kanceláří Chance.

 

Podle odborníků za rostoucí oblibou volebních sázek může i současný ekonomický růst. Názory lidí na tipování výsledků voleb se různí.

 

Podle sázkových kanceláří před volbami na vítězství některé ze stran vsází desítky tisíc lidí. Nejčastěji je to na výhru hnutí ANO. Právě ANO sázkové kanceláře na základě vypsaných kurzů favorizují. Ekonomové si ale myslí, že by mohlo být výhodné vsadit na některého z černých koní. Bookmakeři se totiž při svých odhadech už v minulosti spletli například v případě Donalda Trumpa nebo Brexitu.

 

"Sázel bych na to, že minimálně jedna nebo dvě tyto strany u voleb dosáhnou výrazně lepšího výsledku, než předpokládají jak média, tak bookmakeři," řekl ekonom Lukáš Kovanda.

 

Šanci na výrazný výdělek, s méně pravděpodobným tipem, má například sázkař, který při kurzu 100:1 vsadil 50 tisíc korun na výhru SPD Tomia Okamury. V případě její výhry ve volbách by si totiž přišel na pět milionů korun.


Zařazenone 15.10.2017 21:10:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Origináltn.nova.cz/ext/na-volby-letos-vsadili-rekordni-pocet-sazek-mohou-z-vas-byt-bohaci.html
Přílohy

Související témata

Ano
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V