Starostové kandidují poprvé samostatně, ptejte se jejich lídra

Poprvé půjdou do parlamentních voleb Starostové a nezávislí samostatně. Hnutí si přesto věří, že se mu podaří získat místa ve Sněmovně. Jeho volební lídr Jan Farský by si představoval zisk přes 7 %. Jak toho chce dosáhnout? Jan Farský bude v pondělí odpovídat čtenářům webu TN.cz

Dalším z hostů předvolebních chatů s lídry nejsilnějších politických stran bude poslanec a volební lídr hnutí STAN Jan Farský. Odpovídat bude v pondělí od 20:30, otázky mu můžete pokládat již nyní prostřednictvím formuláře:

 

On-line rozhovor

Chat s Janem Farským

 

Starostové měli původně jít do voleb v koalici s lidovci, ti si ale spolupráci na poslední chvíli rozmysleli. Zalekli se totiž 10% hranice, kterou by musela koalice překročit. Starostům nabízeli místa na společné kandidátce, hnutí se ale rozhodlo, že do voleb půjde samostatně.

 

Překonat tak musí 5% hranici. Podle průzkumu agentury SANEP to není nereálné. Volební potenciál strany se pohybuje pod 7 %. Právě v zisk okolo 7 % doufá volební lídr hnutí STAN Jan Farský. Starostové musí ale v předvolební kampani pořádně zabrat. Pevně rozhodnuto je volit, je podle SANEPu jen 2,3 % voličů.

 

Celostátní působnost má hnutí od roku 2009 a hned v následujícím roce proniklo do Poslanecké sněmovny. Zástupci STAN totiž byli na společné kandidátce s TOP 09. Poslanecké mandáty obhájili zástupci hnutí i v roce 2013. Stanislav Polčák se v následujícím roce dostal dokonce do Evropského parlamentu. V roce 2016 ale spolupráce STAN a TOP 09 skončila.

 

 

A to po krajských volbách, které byly pro STAN úspěšné. Hnutí se dařilo ve Středočeském kraji, kde získalo 18,5 % a 2. místo, a v Libereckém kraji, kde Starostové pro Liberecký kraj volby s přehledem se ziskem 32,35 % vyhráli.

 

Právě z Libereckého kraje pochází celostátní volební lídr hnutí STAN Jan Farský. Bývalý starosta Semil sněmovní prostředí dobře zná, poslední dvě volební období byl poslancem. Farský vystudoval práva na Masarykově univerzitě a před vstupem do politiky pracoval na městském úřadu v Semilech, v advokacii, coby poradce místopředsedy vlády pro ekonomiku Martina Jahna a ve společnosti Škoda Auto. Osmatřicetiletý politik je ženatý a má čtyři děti.
 


Zařazenopo 25.09.2017 10:09:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Origináltn.nova.cz/ext/starostove-kandiduji-poprve-samostatne-ptejte-se-jejich-lidra.html
Přílohy

Související témata

Ondřej Starosta | OSVČ
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.