Materiály na jednání vlády dne 25. září 2017

Bod č. 2:
Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2018 a návrh usnesení vlády České republiky k návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2018 a k návrhu střednědobého výhledu státního rozpočtu České republiky na léta 2019 a 2020

Ministerstvo financí předkládá vládě k projednání Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2018 a návrh usnesení vlády České republiky k návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2018 a k návrhu střednědobého výhledu státního rozpočtu České republiky na léta 2019 a 2020.
Příjmy státního rozpočtu v roce 2018 jsou navrženy v objemu 1 302,3 mld. Kč, výdaje státního rozpočtu by v roce 2018 měly dosáhnout 1 352,3 mld. Kč. Deficit státního rozpočtu na rok 2018 je navržen ve výši 50 mld. Kč. V návrhu státního rozpočtu na rok 2018 je obsaženo zapojení příjmů z rozpočtu Evropské unie a z Finančního mechanismu Evropského hospodářského prostoru, Finančního mechanismu Norska, Programu švýcarsko – české spolupráce, případně jiného finančního mechanismu v celkové výši 70,2 mld. Kč na financování společných programů.

Pro informaci:

Bod č. 3
Informace ministra financí o postupech Finanční správy České republiky ve věci zajišťovacích příkazů a tzv. korunových dluhopisů

Ministerstvo financí předkládá vládě informaci ministra financí, která shrnuje závěry analýzy Generálního finančního ředitelství týkající se prověření postupů Finanční správy ve vztahu k uplatňování zajišťovacích příkazů a průběžný stav kontrolní činnosti Finanční správy ve věci tzv. korunových dluhopisů.

Bod č. 4.:
Informace o monitoringu hospodaření obcí za rok 2016

Ministerstvo financí předkládá Informaci o monitoringu hospodaření obcí za rok 2016. Hlavní pozornost je zaměřena na dva monitorující ukazatele – ukazatel celkové likvidity (udává podíl oběžných aktiv a krátkodobých závazků) a ukazatel podílu cizích zdrojů k celkovým aktivům (úroveň zadluženosti). Materiál se rovněž věnuje popisu hospodářské situace obcí, u nichž došlo k překročení stanovených hodnot obou monitorujících ukazatelů.

Z výsledků monitoringu hospodaření obcí za rok 2016 vyplývá, že se obcím dařilo udržovat stabilní hospodaření a zlepšovat pozici jejich likvidity (také díky růstu daňových příjmů). Stejně jako v minulých letech lze konstatovat, že většina obcí, u nichž došlo k překročení stanovených hodnot monitorujících ukazatelů by se i přes výše uvedená rizika neměla dostat do vážných problémů se svou platební schopností, neboť se u nich identifikované riziko ukázalo pouze jako dočasné.


Zařazenopá 22.09.2017 12:09:00
ZdrojMFČR
Originálmfcr.cz/cs/legislativa/materialy-na-jednani-vlady/3-ctvrtleti-17/materialy-na-jednani-vlady-dne-25-z...
Přílohy

Související témata

Razie ve vládě | Vláda | NERV
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.