Tichý rekordman amerického akciového trhu: Společnost Netflix

Akcionáři americké společnosti Netflix, mimochodem jedné z nejvýkonnějších akcií amerického trhu letošního roku, mohou být spokojeni. Akcie firmy od začátku roku dosud atakovaly zhodnocení téměř 50 % a některé studie říkají, že firma má před sebou další růst, jde především o země jako Velká Británie či Brazílie. Podle Marka Mahaneyho, analytika RBC Capital Markets je firma na dobré cestě, aby přetavila silné postavení na americkém trhu do další expanze na mezinárodní trhy.

Služby amerického poskytovatele filmů online za úplatu Netflix se aktuálně dají koupit ve 190 zemích světa. A wallstreetský analytik Mark Mahaney podle zpravodajského serveru CNBC.com tvrdí, že Netflix dosáhl úrovně udržitelného růstu a ziskovosti, která se ale v současné době neodráží v ceně firemních akci. Podle něj je ale reálné, že Netflix na svých nejstarších trzích bude zvyšovat ziskovost stejně rychle, jak tomu bylo na americkém trhu.

„Býčím“ prognózám na Netlifx podle Mahaneyho nahrávají i údaje z nedávného internetového průzkumu, který uskutečnil jeho tým. Vyšlo z něj, že rekordních 49 % respondentů ve Velké Británii sleduje program Netflixu, zatímco konkurenční vysílání Amazonu jen 32 procent respondentů. Podobně úspěšný je Netlix také na největším trhu Latinské Ameriky, v Brazílii. Průzkum ukázal, že až rekordně vysokých 77 procent dotázaných Brazilců sleduje Netflix. Firmě nahrává i to, že spotřebitelská spokojenost se v USA za poslední dobu výrazně zvýšiala, což se zřejmě projeví i na dalších trzích.

Podle analytiků RBC Capital Markets firmě k dalším úspěchům a potenciálnímu růstu akcií nahrává několik skutečností. Předně je to ale fakt, že mnoho zemí mimo USA nemá k Netlixu vůbec konkurenční trh zábavy. Proto může mít Netflix mnohem lepší výsledky ze zámoří, než v USA. A to i přesto, že zatím všeobecné vnímání byznysu firmy naznačuje, že Netflix nemůže být na mezinárodních trzích úspěšnější, než v USA.

Cílová cena Netlixu je podle Mahaneyho nyní na hodnotě 210 dolarů, což představuje 15procentní nárůst oproti uzavírací ceně z pátku 15. září. A proč tolik slov o Netflixu? Jde totiž o jednu z nejvýkonnějších akcií na trhu v letošním roce. Výkonnost akcie se v uvedenému pátku zvýšila o 47 procent ve srovnání s 11,7 procenty indexu S&P 500. Faktem je, že Netflix rozhodně nečeká na diváka se založenýma rukama. Do obsahu, který chce vysílat v roce 2018 chce totiž firma nasypat až 7 miliard dolarů.



 
 

Zařazenočt 21.09.2017 16:09:00
ZdrojPatria
Originálpatria.cz/zpravodajstvi/3629916/tichy-rekordman-americkeho-akcioveho-trhu-spolecnost-netflix.html
Přílohy
KategorieAkcie
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.