Nemáš peníze? I tak se nemusíš omezovat ve svém společenském životě!

Tvá peněženka zeje prázdnotou, a ty se bojíš, že si nebudeš moci dopřát volnočasové aktivity? Nech obavy stranou, protože pro tebe máme hned několik nápadů, díky kterým si užiješ sociální život i s minimálním kapesným.

Hned ze začátku ti můžeme prozradit, že pokud jsi student, pak máš z poloviny vyhráno. Obecně se totiž počítá s tím, že studenti nedisponují s větším obnosem. V praxi to znamená, že v mnoha podnicích můžeš uplatit studentskou slevu, nebo na tebe čeká alespoň menší studentská výhoda.


Kam na dobré pití?

Ještě neznáš fenomén happy hours? Pak se s ním rychle seznam, protože nabízí nespočet dobrých drinků za speciální ceny! Funguje to tak, že si samotný podnik určí den, ve kterém proběhne happy hours, tedy čas, kdy dostaneš pití třeba za polovinu běžné ceny. A to se rozhodně vyplatí! Zkus se podívat na internet, zda tvůj oblíbený bar má tyto „šťastné hodiny“. Jen tak namátkou, drinky za super ceny najdeš v Praze například Deja Vu Music Clubu, Nebe Cocktail and Music Bar, Hard Rock Café nebo třeba La Loca Music Bar.

 


http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/440xX/Sep2012/1369609.jpg?d41d


Jídlo za výhodné ceny

Špatný stav účtu ještě nemusí znamenat, že musíš zapomenout na návštěvu výborných restaurací. Na slevových portálech nalezneš nepřeberné množství slevových nabídek, které ti zaručí přímo gurmánský zážitek. Je libo set sushi? Nebo dáš raději přednost steaku z argentinského býka? Fantazii se meze nekladou. Také se vyplatí, když budeš používat věrnostní kartičky. Mnoho kavárenských řetězců, nebo restaurací, má své kartičky, díky kterým můžeš mít časem kávu zdarma, nebo třeba pizzu za polovinu. Neboj se v daném podniku zeptat, zda mají věrnostní program, třeba tě překvapí, kde všude můžeš sbírat body za věrnost.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Chceš ušetřit? Pak nejdříve musíš zjistit, za co nejvíce utrácíš!
TEST: Umíš vyjít s penězi?
Jak si jako teenager vydělat peníze?


Studentům zdar!

Snad každý student již někdy slyšel o kartičce ISIC, která v sobě zahrnuje slevy nejen na občerstvení, ale třeba i na sport, knihy, cestování atp. Kompletní seznam míst, kde můžeš ISIC uplatnit, nalezneš zde. Už teď tě můžeme navnadit, že výraznou slevu nalezneš v podnicích jako je McDonald’s, KFC, Burger King, Starbucks, Neoluxor nebo třeba ve FAnn parfumerii.


Kde si koupím oblečení?

Pokud tě trápí finanční tíseň, pak je důležité, abys nakupovala s rozmyslem. Obzvláště u oblečení, které je někdy opravdu předražené. Zkus si nejdříve protřídit šatní skříň a nepotřebné kousky prodat například na Vinted. V druhém kroku si můžeš za utržené peníze koupit nové oblečení. Nejvýhodnější bude, když budeš nakupovat ve slevách. Oblečení tak pořídíš za zlomek ceny a místo jednoho kousku si pořídíš klidně celý outfit. S již zmiňovanou kartičkou ISIC dostaneš slevu i v několika obchodech s oblečením. Například v TopShopu dostaneš po předložení studentského průkazu slevu 10 %. Slevové akce pořádají značky i pro své věrné zákazníky, i u módních obchodů se proto vyplatí si pořídit záksznickou kartu. Mi ji máme třeba do Orsay, s.Oliver či Esprit, oceníš i i při nákupu sportovního oblečení a vybavení, ptej se po kartičce v Hervisu či Intersportu.

 


http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/440xX/Sep2014/1684845.jpg?d41d


Na cesty!
Že se nedá cestovat bez peněz? Omyl! Stačí, když budeš chytře využívat výdobytky moderní doby. Chceš se levně dopravit na druhý konec republiky? Pak se ti to může podařit s aplikací BlaBlaCar, která funguje na principu spolujízdy. Také letenky můžeš sehnat opravdu za hubičku, a to především díky webovým portálům jako je zaletsi.cz nebo skyscanner.cz. Radíme ti, abys Zaletsi sledovala na Facebooku, čas od času totiž vypíchnou opravdu finančně zajímavou nabídku, o které si jinak můžeš nechat zdát.


Zařazenopo 11.09.2017 00:09:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova Ekonomika
Originálkrasna.nova.cz/ext/tvujsvet/nemas-penize-i-tak-se-nemusis-omezovat-ve-svem-spolecenskem-zivote.html
Přílohy

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.