Dopravní zácpy na okruzích Prahy: Tady si kvůli opravám postojíte

Řidiči, kteří se ráno proplétají Prahou, se každý den musí obrnit pořádnou dávkou trpělivosti. Provoz ovlivňují rekonstrukce vozovek a mostů na Pražském a také Městském okruhu, díky kterým se tvoří dlouhé kolony. Na letošní rok je ještě naplánovaná jedna etapa oprav na D0, probíhající opravy Městského okruhu potrvají někdy i do října.

Řidiči při cestě Prahou používají Městský okruh, na kterém aktuálně probíhá několik plánovaných rekonstrukcí, některé končí v září, jiné potrápí řidiče až do října.

 

Silničáři na Jižní spojce pracují na obnově hydroizolace na mostě u ulice Skaláků. Provoz je zde veden vždy dvěma jízdními pruhy v obou směrech, opravy potrvají až do 24. září.

 

Další omezení na řidiče čeká na Štěrboholské spojce v úseku stanice MOL a ulice Národních hrdinů. Ve třetí etapě opravy protihlukové zdi je omezena doprava ve směru z centra a bude uzavřena nájezdová rampa na Štrěrboholskou radiálu směrem na Černý Most, D10 a D11 z ulice Ústřední. Opravovat se bude až do 11. října.

 

 

Na omezení se musí řidiči připravit i před Barrandovským mostem, kde budou až do 5. října opravovat hydroizolaci. Provoz je zúžen do dvou jízdních pruhů v obou směrech. Zde budou řidiče trápit opravy až do 5. října.

 

Během víkendu 9.9. až 10.9. budou uzavřeny Brusnický a Dejvický tunel kvůli pravidelné údržbě. Doprava bude vedena po trase Patočkova - Milady Horákové.

 

Opravy na Pražském okruhu najdete na další straně.

 

 

Pražský okruh je jednou z nejvytíženějších dopravních tepen u nás, velmi často tam řidiče trápí dlouhé kolony, které nevznikají jen kvůli nehodám, ale tvoří se často kvůli omezením a uzavírkám. A silničáři zdaleka nemají hotovo.

 

Oprava Pražského okruhu je rozdělena celkem do sedmi základních etap. "První dvě etapy budou realizovány v roce 2017, první etapa již byla ukončena. Další etapy budou realizovány postupně v roce 2018 s předpokládaným začátkem v březnu/dubnu 2018 na základě vhodných klimatických podmínek," přiblížil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) Jan Studecký.

 

Do zimy tak musí proběhnout druhá etapa oprav. Ta se týká mimoúrovňové křižovatky Třebonice, opravovat se má větev 5, ta vede z Rozvadovské spojky na D0 ve směru na Slivenec, a větev 6, což je silnice z dálnice D0 na Rozvadovskou spojku ve směru na Zličín.

 

 

"Rekonstrukce se týka také kolektorové vozovky v levém pásu dálnice D0 plus pravého jízdního pruhu a přídatného jízdního pruhu levého pásu dálnice D0 v kilometru cca 22,900 - 22,710," doplnil Studecký.

 

O realizaci projektu se stará Společnost pro výstavbu D0, jejíž členové jsou Silnice Group a.s. a Ekostavby Louny s.r.o., celá oprava si vyžádá 133 milionů korun bez DPH. Další etapy budou následovat až v roce 2018.

 

 

Obávaná rekonstrukce úseku dálnice D5 mezi 0. a 5. kilometrem se podle Studeckého bude realizována až v následujícím roce.


Zařazenone 10.09.2017 05:09:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Origináltn.nova.cz/ext/ridice-trapi-opravy-prazskeho-okruhu-tady-se-rekonstruuje.html
Přílohy
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.