Odpůrci útočí na Zemanův volební účet, banka ho ale brání!

Odpůrci prezidenta Miloše Zemana využili jeho transparentní účet k tomu, aby prezidentovi poslali hanlivý vzkaz. Na jeho účtu se během pár hodin objevily stovky plateb ve výši jednoho halíře doplněné o negativní komentář. Někteří už i přišli na to, jak prezidentovi z účtu dokonce odsát peníze. Proti tomu už zakročila Fio banka, u které Zeman transparentní účet má.

Od založení do úterního dopoledne měl prezident Miloš Zeman na transparentním účtu téměř 2 500 příspěvků. Hned 1 800 z nich bylo ale jen ve výši 1 halíře. Místo peněz tak "dárci" prezidentovi hlavně poslali vzkaz, který připojili do zprávy pro příjemce.

 

"Na letenku do Moskvy, ale jenom tam a hned!!!; Ne, opravdu se na Vás nechci dívat ještě pět let!; Na popelníček a chlast; Miloše do koše; Přeji Vám od března 2018 příjemný a dlouhý pobyt na Vaší chatce na Vysočině. A nezapomeňte na výběh pro Ovečku," vzkazují voliči prezidentovi.

 

Objevili se ale i tací, kteří našli způsob, jak prezidenta připravit o peníze. Na účet mu poslali platbu ve výši jednoho eurocentu, tedy 25 halířů. Za příchozí zahraniční platbu ale banka z účtu strhla 20 korun.

 

Fio Banka, u které prezident transparentní účet má, už na tyto praktiky zareagovala. "Protože chceme, aby všechny zaslané dary mohli prezidentští kandidáti použít pro volební kampaň, rozhodli jsme se neúčtovat poplatky za příchozí zahraniční platby na transparentních účtech všech prezidentských kandidátů a politických stran a hnutí u Fio banky," uvedl obchodní ředitel Fio banky Jan Bláha.

 

Aktuální stav transparentního účtu Miloše Zemana najdete ZDE

 

Další "dárci" využili transparentní účet prezidenta k podávání inzerátů. "Prodám televizi!" nabízí jeden z přispěvatelů. Svojí zprávu dokonce doplnil odkazem na internetový bazar, kde použitý televizor nabízí. Další se jeho nápadem inspirovali a na účtu se tak objevily odkazy na různé další stránky nabízející různorodé služby.

 

 

Na aktivitu prezidentových odpůrců zareagoval už i jeho mluvčí Jiří Ovčáček. "Antikampaň Pražské kavárny je opět tak primitivní a opět tak nenápaditá! Haléře vždy přinášejí štěstí. Na to je třeba pamatovat," napsal Ovčáček v neděli.

 

Když se ale útoky stupňovaly, přidal v pondělí Ovčáček další komentář mířící na ostatní prezidentské kandidáty. "Stále čekám, že se ti noblesní a spojovací protikandidáti distancují od svých vulgárních "haléřových příznivců". To ticho je tak typické," napsal mluvčí Kanceláře prezidenta.

 

Miloš Zeman ale není prvním prezidentským kandidátem, který čelí podobné kampani. Před pěti lety se nenávistné vzkazy objevily i na účtu Jana Fishera - více ZDE. V té době ještě banka účtovala za příchozí tuzemské platby 7 korun a tak i tehdy posílali vtipálci na účet prezidentského kandidáta halíře. Banka ale Janu Fisherovi poplatky odpustila.

 

 

Zemanovi ale chodí i příspěvky od podporovatelů. Transparentní účet Zemanova kampaň zveřejnila v sobotu, do úterního rána se na něm vybralo 216 tisíc korun. Jedna přispěvatelka současné hlavě státu poslala na kampaň 50 tisíc. Ze zaslaných peněz zatím Zeman a jeho tým nevyužili ani korunu.

 

Více o transparentních účtech kandidátů v reportáži Televizních novin:


Zařazenoút 05.09.2017 13:09:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Origináltn.nova.cz/ext/odpurci-vzali-prezidentuv-transparentni-ucet-utokem-banka-ho-brani.html
Přílohy

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.