Pražská burza dnes končí v červeném, za celý měsíc je ale v plusu

Pražská burza dnes zavřela se ztrátou, za celý měsíc je ale v plusu 1,4 procenta. Největší nárůst si za končící měsíc připsala Stock Spirits Group s přírůstkem téměř 38 procent. S velkým odstupem následují Tabák a ČEZ. Největší měsíční pokles z větších emisí nastal u CETV a Moneta Money.

Likérka Stock v úvodu měsíce ohlásila vyšší prozatímní dividendu 2,38 eurocentů/akcii. Také ale tehdy varovala, že zákaz kouření v restauracích v Česku bude mít dopad na trh. Vývoj titulu za poslední měsíc do středy ukazuje následující graf. Dnes akcie klesly o 1,43 procenta na 65,55 Kč.

stock

ČEZ na začátku srpna oznámil solidní výsledky za první pololetí a zvýšil letošní cíl pro upravený čistý zisk. Dnes končí akcie polostátního gigantu na ceně 416,00 Kč, což je o 0,57 procenta níže než ve středečním závěru. Za celý měsíc jsou ale vyšší o 3,65 procenta. Z pražských blue-chips to je třetí největší měsíční přírůstek po zmíněném Stocku a akciích Philip Morris (za srpen +3,71 procenta. Analytici Patria Finance nicméně kvůli politickému riziku radí ohledně akcií ČEZu opatrnost.

S kvartálními výsledky v srpnu přišla také Moneta Money, jejíž ředitel Tomáš Spurný v úvodu měsíce předpověděl, že srpnové rozhodnutí ČNB zvýšit úrokové sazby pomůže ziskovosti banky. Moneta nicméně v reakci na hrozbu oživených soudních sporů ohledně Agrobanky ztratila v první polovině letošního roku 6 procent a za srpen odepsala 5,39 procenta. Dnešek ale končí vyšší na ceně 76,90 Kč (+0,85 procenta). Celý měsíc byl ztrátový i pro VIG, která odepsala více než 2 procenta. Dnešek ale podobně jako Moneta končí v zisku 0,22 procenta na 651,40 Kč.

Z finančních titulů dnes ztrácela hlavně Komerční banka, která klesla o 2,16 procenta na 966,50 Kč, za celý srpen je ale v téměř 3procentním plusu. Erste dnes odepsala 0,72 procenta na 928,00 Kč.

Index PX  pražské burzy dnes klesl o 0,64 procenta na 1 022,27 bodu, přičemž obchodní aktivita byla před závěrečnou aukcí na zhruba dvou třetinách dlouhodobého průměru. Regionální burzy se v podvečer pohybovaly smíšeně. Polský index WIG 20 ztrácel 0,71 procenta, burzy ve Vídni a v Budapešti ale rostly (0,73 procenta, respektive 0,50 procenta).

 

 

Zařazenočt 31.08.2017 17:08:00
ZdrojPatria
Originálpatria.cz/zpravodajstvi/3614943/prazska-burza-dnes-konci-v-cervenem-za-cely-mesic-je-ale-v-plusu.htm...
Přílohy
KategorieAkcie
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.