Akcie v Praze třetí den pod tlakem. Nejziskovějším titulem týdne likérka Stock

Nepříznivá očekávání z rána ohledně vývoje cen akcií se naplnila. Většina trhů v Evropě a tím i v Praze, totiž pokračovala v prohlubování ztrát. Index PX dnes přidal třetí ztrátový den po sobě a při podprůměrných objemech obchodů před závěrečnou aukcí na hodnotě 427 milionů korun, ztratil 0,47 % a uzavřel na 1 021,06 bodu. Průměrný objem obchodů za poslední rok je 647 milionů korun. Očekávání navíc naznačují, že pokud index PX ztratí hranici 1 020 bodů, může zamířit znovu pod hodnotu 1 000 bodů.

Počet ziskových titulů na pražské burze po závěru se v posledních dnech pohyboval mezi třemi až čtyřmi. A nejinak tomu bylo i dnes. Ziskové totiž uzavřely jen akcie mediální společnosti CME (+0,21 % na 94 Kč za akcii), Fortuny (+0,75 % na 148,70 Kč za akcii) a Moneta Money Bank. Prvenství o nejziskovější titul dne si v pátek odnesly akcie likérky Stock Spirits Group (+1,8 % na 53,80 Kč za akcii). Za tento týden, ve kterém firma oznámila své výsledky hospodaření, ale akcie přidaly 13,26 % a staly se nejziskovější akcií týdne na pražské burze.

Moneta Money Bank (+0,53 % na 76,50 Kč za akcii) navázala další, tentokrát už druhou, ziskovou seancí. Regulátor trhu - ČNB - zveřejnil stanovisko k mediálním informacím ohledně prodeje Agrobanky, která se týká právě Moneta Money Bank. Ve stanovisku se říká, že smlouvu o prodeji části podniku Agrobanky považuje ČNB za platnou. Za zásadní problém nepovažuje ani to, že prodej části podniku nebyl zapsán do obchodního rejstříku; zápis má podle ní deklaratorní povahu, tj. není podmínkou platnosti převodu podniku. Psali jsme ZDE.

Jenže na celkovém výsledku domácí burzy se v pátek 11. srpna 2017, výrazně podepsaly odpisy hlavně bankovního sektoru a akcií energetiky ČEZ. Akcie Erste Bank tratily už třetí den za sebou a uzavřely pátek na 929,90 Kč za akcii při ztrátě 0,37 %. Akcie si pak odnesly prvenství i za celý týden, když odepsaly 3,15 % a byly nejvíce ztrátovým titulem na domácí burze. Mínusy vykázaly i akcie Komerční banky (-0,35 % na 999,50 Kč za akcii) a VIG. Akcie pojišťovny za celý týden ztratily 3,02 %.

„České banky v tomto týdnu víceméně kopírovaly vývoj u svých západoevropských protějšků, když jak Moneta Money Bank, tak i Erste Bank klesly o přibližně tři procenta. Výjimkou byla Komerční banka, která přidala přibližně jedno procento s tím, jak investoři sází na další růst úrokových sazeb (každých 10 bodů zvýší KB zisk přibližně o 1 %). Jako poslední banka reportovala své výsledky za 2. Čtvrtletí 2017 Moneta, která díky jednorázovému zisku z prodeje dluhopisového portfolia výrazně překonala odhady čistého zisku. Po odečtení tohoto vlivu ale výsledky byly v souladu s odhady,“ řekl Václav Kmínek, analytik Patria Finance.

Po ziskových seancích, kterým napomohly výsledky hospodaření, si energetika ČEZ odnáší za celý týden zisk ve výši 2,48 %, v pátek ovšem ukončila den mínusem 0,92 % na 408,90 Kč za akcii. Druhou nejziskovější akcií týdne byly cenné papíry herní společnosti Fortuna, které přidaly 4,13 %, dnes ukončily seanci v zisku 0,75 % na 148,70 Kč za akcii.




Zařazenopá 11.08.2017 17:08:00
ZdrojPatria
Originálpatria.cz/zpravodajstvi/3601168/akcie-v-praze-treti-den-pod-tlakem-nejziskovejsim-titulem-tydne-like...

Výsledky firem - tržby, zisk

Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.