Distribuční síť není připravená na komunitní energetiku aneb Když vás odmítnou připojit - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 9 (9)
 
spíše nečíst (1) 28.04.23 07:06  Dejv  (259938)

Virtuální baterie

Je nutné dodat, že Poláci si to již uvědomují a v Polsku začínají s pobídkami na fyzické baterie. Elektrickou energii nelze uchovat v síti na zimu, jak tady někdo píše tu je třeba znovu vyrobit.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 27.04.23 11:49  Lukáš  (259883)

Virtuální baterie nevýhodná?

Znovu, pomalu a naposled co Vám odepisuji (je to ztráta času). Komentuji pouze aktuální situaci k tématu nabízená služba virtuální baterie. Dodavatel energie, který tuto službu nabízí se zavazuje přebytečnou energii v létě přijmout a v zimě poskytnout zpět! Tato služba je pro zákazníky momentálně výhodná! Kde energii v zimě vezme vůbec neřeším! Chápu, že to takto nelze dělat v masivním měřítku a v momentě, kdy dodavatel nebude mít kde energii v zimě vzít, tak tuto službu přestane nabízet. Odmítám se s Vámi dál bavit, protože se odkláníte od tématu a řešíte globální problém, který mi dva nevyřešíme. P.s. to že se stále uchylujete k urážkám vypovídá něco o Vašem vlastním intelektu.
Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (0) 26.04.23 23:36  Lukáš  (259883)

Virtuální baterie nevýhodná?

Co to je za nesmyslný a nejspíš zaplacený článek? E.ON nabízí virtuální baterii, kde si zákazník silovou elektřinu ukládá/využívá po celý rok a ne na bázi měsíce. Ano vyúčtování je 1x za měsíc, ale to na uloženou kapacitu elektřiny nemá vliv.
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 27.04.23 10:15  Tabák 1  (255591)

Virtuální baterie nevýhodná? - konec uhlí

Ještě doplním. Chce to vše vidět v kontextu. Takže jsi komediant dost velký. A cikán oproti tobě myslí jako Einstein. Kde vezmeš energii? Z virtuální baterie? Jak? Když nebude. Změnu odsoudil bývalý ministr dopravy vlády Vladimír Budínský, který provozuje organizaci Konec uhlí – nová energie. „Je to potvrzení, že nastávající brutální zdražení povolenky EU zavinila vláda ČR během svého předsednictví. Tento čin Fialovy vlády, který zdevastuje ekonomiku České republiky, vejde do historie a nesmí být zapomenut. Schválením zdražení povolenek v Bruselu je konec uhlí u nás za 3-4 roky zpečetěn. Naše vláda a politická reprezentace ani neví, co způsobila,“ reagoval nekompromisně na twitterovém účtu svého spolku Budínský.
Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 27.04.23 01:40  Tabák 1  (255591)

Virtuální baterie nevýhodná? - komediant Lukáš

Chlape, víš co jsi napsal? Znáš zákony fyziky a umíš logicky přemýšlet? To snad ani nemůže napsat cikán, který nedochodil základní školu. Když nejsou na komunitní energetiku dimenzované rozvodné sítě a neumíme ukládat elektrickou energii ve velkém, tak ti virtuální baterie nepomohou. Víš, co je slovo virtuální? Pro trubku jako jsi ty, napíši, že virtuální je neskutečný, něco, co ve skutečnosti neexistuje. To je stejné jako virtuální elektrárna. Problém je, že energii potřebuješ v době, kdy virtuální elektrárna vyrobí jen málo. Potřebuji svítit a topit v noci, v zimě. K čemu ti bude virtuální elektrárna a virtuální baterie, když tam nebude v požadovaný okamžik energie? https://www.ekobydleni.eu/energie/virtualni-elektrarny-budoucnost-energetiky
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 27.04.23 09:29  Lukáš  lukascisarovskyzavinacgmail.com  (259883)

Virtuální baterie nevýhodná? - komediant Lukáš

Dobrý den, opravdu nerozumím tomu, co Vás tak pohněvalo na mém textu, že hned musíte přecházet do slovního útoku (cikán, trubka). Rozumím fyzikálním zákonům a chápu i význam slova virtuální. Je jasné, že pokud v zimě FVE nevyrábí, tak výrobu musí zajistit jiný stabilní zdroj. To že DS není připravená na masové využívaní virtuální elektrárny nebo virtuální baterie jsem vůbec nekomentoval! Komentoval jsem pouze nepravdiví text o tom, že VB je v Česku nevýhodná! Viz text níže: Virtuální baterie: v Polsku běžné, v Česku nevýhodnéVirtuální baterie funguje na principu uschovávání přebytečné energie přímo v distribuční síti. Elektřinu vyrobenou v létě si tak domácnost uloží na zimu. Není tedy potřeba vlastnit fyzickou baterii a celá instalace je pak mnohem levnější. Speciální střídač a baterie totiž tvoří zhruba polovinu pořizovacích nákladů.V současné době je na trhu k nalezení několik nabídek virtuální baterie, ale většinou s půlročním, nebo dokonce měsíčním vyúčtováním. „Kvůli tomu si nikdy na zimu nenašetříte. Nakupujete dražší elektřinu, než prodáváte. Při půlročním vyúčtování dostanete na podzim zaplaceno za to, co vám do sítě v létě přeteklo, ale v zimě za odebranou elektřinu platíte mnohem víc,“ upozorňuje Částek. Tento model se tedy zatím příliš nevyplácí a Češi častěji volí fyzickou baterii, která se jim i přes vyšší pořizovací náklady v konečném důsledku vyplatí více. V Polsku jsou naopak poplatky za využívání virtuálních baterií nižší a roční vyúčtování, které je tam běžnou praxí, pomáhá zohlednit reálnou výrobu a spotřebu.Informace o službě virtuální baterie od E.ONu si můžete přečíst zde: https://www.eon.cz/radce/zelena-energie/solarni-energie/co-je-to-virtualni-baterie-a-jak-funguje/Poprosím Vás, abyste se nejdříve zamyslel nad napsaným textem daného uživatele a zkusil ho pochopit, než někomu začnete nadávat a vysvětlovat něco jiného. Přeji Vám hezký energetický den 😊.
Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 27.04.23 10:02  Tabák 1  (255591)

Virtuální baterie nevýhodná? - komediant Lukáš

Znovu a pomalu. Uložíš v létě, tomu rozumím. V zimě nevybereš, nebude kde brát. Když to udělají všichni, elektřina nebude. Prostá logika. V létě může být takto uloženo velké množství energie /viz. Německo, kde mají v létě cenu elektřiny i zápornou/, v zimě ale nemají, tak berou od sousedních států a ještě musí jet uhelky.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (0) 26.04.23 22:27  mindi  (248426)

nee

Žádná spoluinvestice na výměně trafa není možná. Co to je za kecy. Prostě musí čekat, než se to trafo prostě vymění, to je vše.
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 26.04.23 17:17  Hellebrand  v.hellebrandzavinacseznam.cz.cz  (259844)

Úsměvný názor

citát z článku : Stejně tak je možné dům odpoledne předvytopit a přes noc nechat teplotu pozvolna klesattoto bude opravdu fungovat v červenci, v lednu velmi těžko. Z tohoto názoru je vidět jaký je autor článku "odborník"
Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:


Diskuze Distribuční síť není připravená na komunitní energetiku aneb Když vás odmítnou připojit, další stránky: 1

Odkazy k diskuzi Distribuční síť není připravená na komunitní energetiku aneb Když vás odmítnou připojit

Distribuční síť není připravená na komunitní energetiku aneb Když vás odmítnou připojit - zdrojová stránka k tématu diskuze Distribuční síť není připravená na komunitní energetiku aneb Když vás odmítnou připojit.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Distribuční síť není připravená na komunitní energetiku aneb Když vás odmítnou připojit e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Distribuční síť není připravená na komunitní energetiku aneb Když vás odmítnou připojit.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  630.00  +0.32% 
 ČEZ  847.00  -0.94% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 119.00  +0.36% 
 GEN DIGITAL  510.00  +3.24% 
 GEVORKYAN  252.00  -2.33% 
 KOFOLA CS  275.00  +0.73% 
 KOMERČNÍ BANKA  869.50  -0.29% 
 MONETA MONEY BANK  103.00  0.00% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 840.00  0.00% 
 PHOTON ENERGY  44.65  -2.08% 
 PILULKA LÉKÁRNY  181.00  -4.74% 
 PRIMOCO UAV SE  890.00  0.00% 
 VIG  750.00  +0.67% 
Komodity online
 Ropa 87.78 USD 24.04   
 Zlato 2318.31 USD 24.04   
 Stříbro 27.21 USD 24.04   
 Káva 227.38 USD 24.04   
 Cukr 19.90 USD 24.04   
 Bavlna 80.95 USD 24.04   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.