Zvýšení nespravedlivé daně z nemovitosti zaplatí nájemníci, na jejím zrušení naopak stát ušetří - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 20 (41)
 
přečíst (13) 24.03.23 15:27  lexa  (258021)

Všechno je naopak?

Tento článek je opravdu nesmysl.Průměrná daň za byt se pohybuje kolem 1 tisíce na rok. Při zvýšení tedy 2 tisíce. Tzn. že kdyby to pronajímatel celé promitl do ceny nájmu, bavíme se o stokoruně měsíčně?Zadruhé:Pokud se zvýší daň jakkoliv, není vůbec žádný důvod, aby se jakkoli měnily náklady na výběr. To je samozřejmě nesmysl. Jen se příště změní čísla. Tím se dostane onen nahlas na těch zmiňovaných 5%.Za třetí :Daň z majetku se platí skoro všude a je podstatně vyšší. Několikanásobně.Bylo by lepší víc myslet nebo nepsat raději nic :)
Dosavadní doporučení: přečíst (13)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (5) 25.03.23 13:09  Mono  (257688)

Všechno je naopak?

U nemovitosti je to asi pravda. Ale treba u zemedelske pudy by ten rust byl velky. Pachtovne by se muselo zvysit o cca 30%, aby se pokrylo zvyseni dane. To by se pak promitlo do ceny potravin....
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:

přečíst (21) 24.03.23 06:24  Milan Lanczko  (255337)

A to je teprve začátek

To ještě není konec. Vymyslí ještě spousty "novinek a zlepšení ", že se nebudeme stačit divit. Hold musíme ještě dva a půl roku vydržet, pak uvidíme, co přinesou další volby. ANO aspoň pracovalo pro český lid, fialový hnus pracuje pro Slámu u kravína.
Dosavadní doporučení: přečíst (21)
Vaše doporučení:
přečíst (16) 24.03.23 08:14  xxx  (241641)

A to je teprve začátek

Od roku 1989 nebyla snad jediná vláda, která by skutečně udělal něco kvalitního nebo pozitivního pro "tvz. český lid". A když už jsme u toho prosil bych co konkrétně udělaly české eurokomisařsky za ANO v komisi pro ČR? Myslím charousovou či jourovou.
Dosavadní doporučení: přečíst (16)
Vaše doporučení:
přečíst (9) 24.03.23 14:38  Tomasso  (243566)

A to je teprve začátek

Český lid doposud nepochopil, že je to on sám, kdo pro sebe může něco udělat. Jedno z mnoha strašných dědictví předrevolučního režimu je, že lidi umí jen pasivně čekat, co jim spadne shora.
Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:
přečíst (11) 24.03.23 10:27  Michal  (258000)

A to je teprve začátek

oproti 5k se alespon nesnazi zniocit Cesko. Se staci podivat kdo hlasoval pro zazaz spalovacich motoru (napoveda: kdu,top09,snad,pijati)
Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:
přečíst (16) 24.03.23 14:11  Mono  (257688)

A to je teprve začátek

5K se mozna snazi znicit CR, ale to se jim nemuze podarit. CR jiz znicil Bures a co je znicene jiz znicit podruhe nejde.....
Dosavadní doporučení: přečíst (16)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 24.03.23 10:30  Michal  (258000)

A to je teprve začátek

tedy kdu primo proti nebyli a "chytre" se zdrzeli, asi aby si to nerozhazeli s pijaty. Co taky cekat od kdu
Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:

přečíst (6) 24.03.23 06:18  Pavellek  (257054)

Bourat

Jestli mohu něco poradit kolegům baráčníkům, kteří užívají nemovitost jen pro své bydlení, pak bourat, bourat a zase bourat. Tím se dá daň snížit. Holt si musíme uvědomit, že naše nemovitosti, obce, města nebudou nikdy vypadat, jako v pohraničí u Němců. Na druhou stranu nás může hřát dobrý pocit, že si ty naše peníze vláda, parlament, senát, kdejaký poradce a další opravdu zaslouží. Dobrého zloděje si člověk vážit musí.
Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 24.03.23 08:59  Dacan Strom  (235474)

Bourat

Německem bych se kvůli jejich dani z nemovitostí radši moc neoháněl, ... ;)
Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (5) 24.03.23 16:53  Pavellek  (258026)

Bourat

Pokud srovnáte i příjmy, pak jsou na tom lépe, tedy alespoň podle vzhledu pohraničí.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (5)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (5) 24.03.23 17:08  Tomasso  (257052)

Bourat

Němci na tom vždycky byli po všech stránkách lépe. Ani ten nejlepší slovanský národ nedosahuje úrovně nejzaostalejšího germánského :)
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (5)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (21) 23.03.23 18:32  John  (257968)

Lepší řešení

A nebylo by úplně nejlepším řešením zrušit daň z nemovitosti a místo toho tedy navýšit daně z příjmů? Osobně bych byl pro.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (21)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (15) 23.03.23 17:19  R2  (248434)

dane

Osobne bych zdanil neschopnost, to by pak vsichni ve vlade museli platit a to bychom se pak meli vsichni konecne dobre.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (15)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (19) 23.03.23 14:10  Václav  (256258)

Není nic špatného na tom

když si obec stanoví daň ve své vlastní výši, např. podle plánovaných výdajů. Předpokládá se totiž, že ty výdaje budou vynaloženy ve prospěch občanů obce a nepřímo např. i zvýší hodnotu dané nemovitosti. A pokud ne, bude se z toho zodpovídat obecní zastupitelstvo ve volbách. Tudíž se současnou daní z nemovitostí, která má povahu příspěvku na rozvoj infrastruktury a komunální služby, nemám žádný problém. Řeči o nějakém feudálním přežitku jsou podle mě bláboly. S čím mám problém, je míchání principu této obecní daně s celostátní majetkovou daní a snaha tím zalátat díry ve státním rozpočtu: to je samozřejmě naprostá pitomost. Čekal by ale od současné vlády někdo něco jiného?
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (19)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 24.03.23 09:16  Dacan Strom  (235474)

Není nic špatného na tom

Já jsem od této party čekal právě takové kočkopsy a proto je ani nevolil, odsun Babiše nestačí, zatím nejsou v řízení státu o moc lepší, aspoň že nekradou, jako on. Zjednodušením a zefektivnění státní správy nulové, občan lítá po úřadech, které mu ani nejsou schopny sdělit, co po něm chtějí, přitom většinu by mohly získat z jiných úřadů. Každý si jede to své a místo spolupráce a zavedení jednotné sdílené databáze tu máme mraky vzájemně nekompatibilních systémů, které stojí miliardy ročně na údržbě a aktualizacích. Zkrácení několikaletého úředního kolečka o pár razítek a týdnů pak tahle parta šašků prezentuje, jako obrovský úspěch, ...
Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (31) 23.03.23 12:19  Beko_Jan  (257952)

Pan Korec je aktivista..

Zajimave, vlastnik developerske spolecnosti si osvojil aktivisticke metody :) tuhle jsem ho slysel jak strasne bude zle kdyz se budou zateplovat starsi domy, jak doporucuje EU. Jak vsichni prijdeme na buben a tak, a pak mi doslo ze kdyz lide budou zateplovat svoje domy asi nebudou potrebovat tolik kupovat nove predrazene betonove novostavby ktere kartel developeru stavi v Praze a vsechno mi doslo :) jeho nazory by meli byt oznacovany jako : "komercni sdeleni".
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (31)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (7) 24.03.23 08:29  Dacan Strom  (235474)

Pan Korec je aktivista..

Rozhodně to není nezávislý komentář a je vidět, že kope za svůj tým, stejně, jako když Míl prosazuje místo velkých jaderných bloků malé, když "jeho" ústav v Řeži zrovna takové vyvíjí a bez státní podpory, nebo komerčního spojení a zakázkami ani vývoj nedokončí. Jestli chce vláda navýšit příjmy rozpočtu, nemusí dělit zvýšenou domovní daň, může ji nechat celou obcím a snížit jim podíl už rozdělené DPH, náklady na výběr zůstanou stejné a při dvojnásobné dani by se logicky mělo vybrat ze stejných nemovitostí 2x tolik a náklady na výběr by klesly na požadovaných 5%, případně mohou zrušit pár výjimek, úlev, nebo dotací a výběr tak zjednodušit a zlevnit. Domovní daň se řešila před časem a tehdy se psalo, že současná sazba je jen maximální hranice, kterou obce stejně ani nevybírají, takže by stačilo jen upravit spodní limit (možná je to ale jinak, ...;)). Zvýšení domovní daně o průměrných stovku měsíčně na osobu přežijeme, ve hře je pořád návrh komoušů z KSČM a od Pirátů pro domovní daň 1-2% ceny nemovitosti a to už je úplně jiný level, protože se jedná o desítky tisíc, proto jsou tyto strany pro mne nevolitelné.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (7)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (18) 23.03.23 11:57  Mono  (257688)

Zvyseni dane zlepsi efektivitu vyberu

Kdyz se dan zvysi na dvojnasobek, tak relativni naklady na administraci dane klesnou, takze vyber bude efektivni. No a kdyby dan stoupla na trojnasobek, tak bude efektivita vyberu dane jeste vyssi.
Souhlasim, ze by dan z nemovitosti nemela jit do statniho rozpoctu, ale zustat obcim.
Mam nemovitosti v nekolika obcich a za mnoho let se dan nezmenila, takze nejake hybani s koeficienty nahoru a dolu nebude zas tak rozsirene.
Obec pro vlastniky nemovitosti (nebo pro jejich najemce) zajistuje komunikace, udrzbu verejnych prostor, sviceni, hromadnou dopravu, sluzby (skola, skolka, zdravotnictvi).... Kdo jiny by na to mel prispivat nez majitele nemovitosti? Vsechny tyto statky zhodnocuji jejich nemovitosti.
Vyber dane asi bude po zdvojnasobeni nizsi nez dvojnasobny, protoze obce pujdou s koeficienty dolu, aby se konecna dan nezvysila skokove na dvojnasobek....
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (18)
Vaše doporučení:


Diskuze Zvýšení nespravedlivé daně z nemovitosti zaplatí nájemníci, na jejím zrušení naopak stát ušetří, další stránky: 1 | 2 | 3 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Zvýšení nespravedlivé daně z nemovitosti zaplatí nájemníci, na jejím zrušení naopak stát ušetří

Zvýšení nespravedlivé daně z nemovitosti zaplatí nájemníci, na jejím zrušení naopak stát ušetří - zdrojová stránka k tématu diskuze Zvýšení nespravedlivé daně z nemovitosti zaplatí nájemníci, na jejím zrušení naopak stát ušetří.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Zvýšení nespravedlivé daně z nemovitosti zaplatí nájemníci, na jejím zrušení naopak stát ušetří e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Zvýšení nespravedlivé daně z nemovitosti zaplatí nájemníci, na jejím zrušení naopak stát ušetří.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  626.00  -0.32% 
 ČEZ  872.00  -0.23% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 080.00  +0.98% 
 GEN DIGITAL  489.00  -1.21% 
 GEVORKYAN  254.00  -1.55% 
 KOFOLA CS  271.00  -0.73% 
 KOMERČNÍ BANKA  861.50  -0.46% 
 MONETA MONEY BANK  101.80  0.00% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 820.00  -1.25% 
 PHOTON ENERGY  45.90  -0.86% 
 PILULKA LÉKÁRNY  196.00  +0.51% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  0.00% 
 VIG  735.00  +0.27% 
Komodity online
 Ropa 87.20 USD 22:12   
 Zlato 2387.94 USD 22:12   
 Stříbro 28.64 USD 22:12   
 Káva 232.10 USD 22:00   
 Cukr 19.81 USD 22:00   
 Bavlna 79.77 USD 22:00   
?

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.