Jaká je úměrná provize pro realitní kancelář? - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 5 (5)
 
přečíst (0) 20.12.21 09:32  Rosa  (237157)

Jaká je úměrná provize pro realitní kancelář?

Asi každý chce při prodeji či koupi nemovitosti, co nejvíce ušetřit, ale vzhledem k tomu, že je potřeba hodně vyřizování, vždy je lepší oslovit realitní kancelár. I já tak učinila a oslovila realitní kancelář https://www.petrsoustal.cz/ na provizi jsem se předem domluvila a vše proběhlo naprosto v pořádku.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (3) 26.10.20 13:20  mirek  ja.blackzavinacatlas.cz  (194255)

Výše provize a vůbec obchod přes R.K.?

Mám za sebou několik desítek realitních obchodů, nejsem, ale R.K. A dle máho by byla přiměřená provize při nákupu/prodaji nemovitosti cca 15-30 000, dle složitosti obchodu, nikoli, jako procento z ceny. Protože, R.K. sice popisují, co vše musí udělat (focení, homestaging, inzerce a spousta, dle mého zbytečných nákladů), protože, po špatných zkušenostech, kdy mně v minulosti opakovaně chtěli R.K. podvézt a tím pádem okrást, protože uvedli, záměrně, nepravdivé údaje, (např. právní statut bytu, dříve, že "to vypadalo jako byt, ale byl to nebytový prostor, a různé další "kejkle") stejně tak, jako při prodeji nebo pronájmu má člověk jasnou představu o ceně, ale "odborník" z R.K. se snaží cenu "natáhnout", z této natáhnuté ceny si spočítá provizi, ale pak, stejně, slevňuje, ale provizi ponechá na stávající výši. To stejné je dnešní móda "odhad tržní ceny" Proč? Naprosto k ničemu. Protože to, že příjde "frajer" a vynásobí plochu nemovitiosti nějakou cifrou, bez ohledu na cokoli, dle mého, není tržní odhad. A pochopitelně další pohádky realitních sedmilhářů, např. ta, že "my to prodáme dráž, než, když si to budeš prodávat sám" - není to pravda, protože pokud má kupující k dispozici nějakou částku, (kupní cenu + provizi), tak nikdy makléř neprodá o tolik dráž, aby to, po odečtení provize navýšilo kupní cenu. Další pohádka je "Zajistíme právní servis - objednáme Vás u právníka, kterého si stejně zaplatí extra jedna ze stran nebo vytáhnou nějakou z netu staženou smlouvu, mnohdy nevhodnou pro konkrétní typ obchodu.(Např. prodej bytu v DV probíhá zcela jinak než prodej bytu v OV.) Další pohádka je "U nás vložíte peníze do úschovy" - proboha jenom to ne. A pohádka o inzerci? Jasně, léta používám plastovou plachtu s nápisem "K pronájmu" a telefonní číslo, a občas se takhle ozve i nějaká realitka a když je donucena "přiznat barvu", tak okamžitě nabízí, "jak mají spoustu solventních a prověřených zájemců v databázi" a dovedou naprosto nevhodného zájemce a za polovinu peněz, než požaduji (přesto, že už v tu chvíli, většinou, existuje zájemce který je bonitní a je ochoten zaplatit požadovanou částku, většinou dokonce několik takových) Takže za mně, realitní makléř je současné době, kdy je výrazný převis poptávky nad nabídkou, zbytečný a mnohdy nebezpečný luxus. Protože vypracování smlouvy u právníka je cca jednotky tisíc, v obdobných částkách se pohybujeme u advokátní, či notářské úschovy a návrh na vklad je již na formuláři, přímo na KN, takže to proces značně zjednodušuje a zvlédne jej kdokoli. 

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (0) 26.10.20 12:35  Milan  dopis01zavinacgmail.com  (216740)

Provize pro realitní kancelář

Nejlepší provize pro realitky je žádná provize, jsou to pouze zbyteční    předražení   překupníci .  

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (1) 26.10.20 07:14  Ivo Hendrych  (216713)

Bez provize??

Když máte štěstí platí provizi kupující?? To je pěkný nesmysl, protože o ty peníze dostane stejně prodávající méně. Právě naopak, takový makléř si na prodávajícím chce vydělat co nejvíce a to včetně vychvalované Maximy. Pak mají makléři tendenci říci majitelovi co nejnižší hodnotu a prodají to klidně s provizi 10 procent. Co se týče pronájmu, taktéž je nesmyslné aby zájemce platil provizi. Majitel si objednává službu a proč by za to měl platit nájemce? Navíc vybere o to méně kauci i třeba najem, protože nájemníci počítají vstupní náklady. Další věc je etika, platit za službu kterou jsem si jako nájemce neobjednal.

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 26.10.20 14:16  mirek  ja.blackzavinacatlas.cz  (194255)

Bez provize??

Vy jste přesně popsal problém, proč ne R.K. Protože Vy, jako kupující, či pronajímající víte, kolik jsou "ceny v místě a čase ovbvyklé" a to stejné ví i prodávající/ pronajímatel. A proto zde nevzniká žádný prostor, protože bude-li cena pronájmu 10 000, tak proč Vy byste někomu platil více, jak 10 000 a naopak majitel, proč by někomu měl pronajmout za méně, než 10 000. Navíc tuhle jsem byl, náhodně, svědkem, jak realiťák lhal zájemcům o pronájem, "jak nic není problém", "My se prvně nastěhujeme a pak někdy, teprve zaplatíme nájem", "To není problém, to já s majitelem domluvím", a "my nemáme na kauci, tu bychom zaplatili až někdy.." "To také není problém" Takže by mě moc zajímalo, jak tohle dopadlo, v dobách, kdy jsou zájemců desítky. 

 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:


Diskuze Jaká je úměrná provize pro realitní kancelář?, další stránky: 1

Odkazy k diskuzi Jaká je úměrná provize pro realitní kancelář?

Jaká je úměrná provize pro realitní kancelář? - zdrojová stránka k tématu diskuze Jaká je úměrná provize pro realitní kancelář?.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Jaká je úměrná provize pro realitní kancelář? e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Jaká je úměrná provize pro realitní kancelář?.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  634.00  +0.63% 
 ČEZ  849.00  +0.24% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 113.50  -0.49% 
 GEN DIGITAL  507.00  -0.59% 
 GEVORKYAN  254.00  +0.79% 
 KOFOLA CS  271.00  -1.45% 
 KOMERČNÍ BANKA  861.50  -0.92% 
 MONETA MONEY BANK  103.40  +0.39% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 800.00  -0.25% 
 PHOTON ENERGY  44.40  -0.56% 
 PILULKA LÉKÁRNY  181.50  +0.28% 
 PRIMOCO UAV SE  885.00  -0.56% 
 VIG  743.00  -0.93% 
Komodity online
 Ropa 88.36 USD 21:34   
 Zlato 2335.26 USD 21:34   
 Stříbro 27.43 USD 21:34   
 Káva 226.10 USD 21:34   
 Cukr 19.47 USD 21:34   
 Bavlna 81.02 USD 21:34   

?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.