Srovnání dodavatelů plynu a elektřiny - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 20 (87)
 
přečíst (0) 20.05.22 23:22  Zylox  (243955)

Rozhodli jste se přihlásit odběr energií u ČEZ? Přečtěte si nejprve tuto recenzi

ČEZ nabízí možnost uzavírat smlouvy na přepis energií online a jelikož jsem neměl čas chodit na pobočku, tak jsem tuto možnost využil. To byla první a dost zásadní chyba, myslet si že s ČEZem půjde něco vyřešit online (což je dnes standard). Smlouvu jsem s nimi uzavřel 10. března 2022 a do dnešního dne, kdy píši tuto recenzi (20. května 2022) přepis energií stále ještě není dokončen. Za ty 3 měsíce a kus mezi mnou a ČEZem proběhly bez nadsázky desítky telefonátů a emailů, které mě stály hromadu času a úsilí a stejně se nic nevyřešilo.

V průběhu jsem byl několikrát (někdy ze strany ČEZu a někdy na mé vyžádání) ujištěn, že ode mě mají vše potřebné k tomu, aby přepis mohl být dokončen. Ale pak stejně vždy přišli s nějakým problémem, proč to nejde dokončit, jako že jsem jim údajně něco nedodal a tak podobně. Například informaci, k jakému datu původní majitel bytu ukončí/ukončil odběr energií od jeho dodavatele. Tuto informaci jsem totiž ČEZu nahlašoval jak telefonicky, tak po emailu a nakonec ještě osobně (telefonicky a po emailu dokonce vícekrát).

Dále musím zmínit "vynikající" taktiku pracovníků ČEZu, když se jim nechce něco řešit. Pak Vás přeposílají za někým jiným. Například na ČEZ prodej mi sdělili: "Tohle my neřešíme, to je věc ČEZ distribuce". Šel jsem tedy na ČEZ distribuci a tam mi sdělili: "Tohle my nemůžeme řešit, nedostali k tomu instrukce od ČEZ prodej".

Kvalita komunikace s ČEZem, jak na jejich zákaznické lince a emailu, tak bohužel i na pobočce je vesměs otřesná. Nikdy se nedozvíte vše potřebné a přijdete na to teprve až po tom, co nastane nějaký problém, jako že Vás třeba někdo odpojí od plynu nebo elektřiny. Stejně tak otřesné je předávání informací ČEZu, kdy jim často nestačí sdělit / napsat informace jednou, ale chtějí je po Vás opakovaně.

V našem případě to celé zašlo tak daleko, že jsme se dostali do neoprávněného odběru a byl nám odpojen plyn. Hrozilo nám (a možná ještě hrozí, i když na ČEZu tvrdí, že je vše pořádku) dokonce i odpojení elektřiny (což je fakt super, když máte 2 malé děti). Zapomeňte na to, že se Vás někdo z ČEZu bude snažit kontaktovat a upozornit na skutečnost, že k Vám někdo zavítá a odpojí Vám plyn nebo elektřinu.

Nakonec jsem na pobočku musel osobně a teprve po tom začali něco řešit. Zatím jsem tam musel 2x a nestačilo to. Jsem zvědav, kolikrát tam ještě budu muset, aby se to celé dořešilo. Zjevně ani to, že se dostavíte osobně na pobočku osobně, nic nezaručuje.

Mohl bych toho okolo neschopnosti a laxnosti ČEZu napsat mnohem víc a uvést i spoustu dalších příkladů, ale nechci zase, aby z toho bylo 100 stran textu, takže bych to uzavřel doporučením: Pokud ve Vašem případě existuje nějaká jiná možnost než ČEZ, vykašlete se na ČEZ zvolte raději jiného dodavatele. Pokud z nějakého důvodu nemůžete/nechcete jiného dodavatele, pak vše řešte osobně na pobočce, ale pozor – vše si nechávejte písemně potvrdit s razítkem a podpisem, ať jde o cokoliv – když třeba předáte nějakou informaci / formulář / kontakt... zkrátka cokoliv, jinak Vám hrozí že budou tvrdit, že jste jim něco nedodali.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (4) 17.09.21 10:23  Kamcatka  minimalakocickazavinacseznam.cz  (220890)

podlaha

*** smazany spam ***
Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:

přečíst (22) 21.04.20 17:13  Marväl  (210576)

Změna dodavatele k Bohemia Energy

Srovnání dodavatelů jsme dělali už loni, protože nám končila smlouva a hledali jsme výhodnější podmínky. Přes internetový porovnávač jsme se dopracovali k nabídce Bohemia energy, kde teď máme paradoxně lepší cenu a smlouvu.

Dosavadní doporučení: přečíst (22)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 30.06.20 18:11  Pavelcak  (212717)

Změna dodavatele k Bohemia Energy

My to u nich vyřídili telefonicky a pak všechno poslali k potvrzení do emailu a na tabletu jsme jim to doma podepsali a zas jim to poslali nazpět. Netřeba v tom hledat vědu :)

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (13) 29.04.20 16:54  Benda Milan  (210856)

Změna dodavatele k Bohemia Energy

Taky to teď chceme začít řešit, ale hledáme info co a jak, protože jsme se tím dřív nezabývali, tak nevíme co je proto třeba udělat. Když poradíte budu rád.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (13)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (7) 30.04.20 15:53  Marväl  (210576)

Změna dodavatele k Bohemia Energy

No nevím jestli jsem ten správný člověk, který by vám v tomto ohledu měl radit, ale osobně bych nejdřív zkouknul smlouvu, jestli změnu vůbec můžete dělat a pak bych si našel dodavatele podle ceny a toho bych kontaktoval. On už si pak se změnou a papírováním poradí. Bohemia energy to třeba komplet po domluvě zařídila.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (7)
Vaše doporučení:

přečíst (5) 23.11.19 01:00  Michaela Ela  (206386)

Energetika

Ahoj. Já s přítelem jsme nedávno přešli k jinému dodavateli (ČRE) a dost jsme ušetřili. Máme velkej barák a garáž a platili jsme hroznou sumu. Ted je to úplně o něčem jiným. Né jenom že dost ušetříme, ale můžeme si i dost přivydělat :) . Doporučuji se na to mrknout https://www.energievzisku.cz/?kod=23Bf&banner=1

Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (2) 02.11.19 11:10  Daniellabon  dannylabonzavinacseznam.cz  (205932)

Krb

**** smazany spam ****
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 04.11.19 10:31  Tondakopecek  tondakopecekzavinacseznam.cz  (205960)

Krb

**** smazany spam ****
Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 06.11.19 11:14  Daniellabon  daniellabonzavinacseznam.cz  (205932)

Krb

**** smazany spam ****
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (3) 27.04.19 16:34  JIRIK  (201448)

Dodavatel

souhlasím s Vámi, nejen já, ale je vidět že i spousta z Vás je s Armexem spokojeno, já jsem u nich hlavně kvůli výhodnější elektřině i plynu, a dlouhodobě oproti dřívějšku ušetřím několik tisíc za měsíc

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (2) 09.09.19 21:56  Richiss72  (204668)

Dodavatel

já jsem u Armexu lehce přes rok a nestalo se mi že bych se setkal s nevýhodnými cenami jak za plyn tak i elektřinu, takže za mě na dnešní dobu top dodavatel

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (12) 22.10.18 16:27  Pavel Honzík  (197143)

Dodavatel energií Bohemia energy

Jsem u Bohemia energy víc jak tři roky, odebírám přes ně obě komodity i když můj původní záměr byl výdaje snížit pouze u plynu, ale po bližším prozkoumání jsme se rozhodli pro sjednocení dodávek k jedné firmě. Za ty poslední tři roky se nám konečně udělal nejen pořádek v papírech, ale i místo nečekaných nedoplatků, kdy jsme mysleli, že zálohy jsou vzorně nastavené, tak jak je vyměřil sám dodavatel, tak chodí konečně opak, přeplatky v řádu několika stovek. Připsány jsou vždy v termínu bez zpoždění. Od firmy nevyžaduji mnoho, snad jen to aby fungovala a dobře účtovala.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (12)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 31.05.19 13:09  Roman Marhan  (202253)

Dodavatel energií Bohemia energy

Celkově musím říct, že jsem zatím s alternativci více spokojen, Bohemia energy není moje první zkušenost, řídím se podle ceny, co je v kalkulačce nabídce a zatím vždy vyšli v porovnání levněji. Bohemia energy jsem vzal když byla topkou v kalkulačce tzb, a ušetřil jsem o několik tisíc, tak jsem zůstal i na další sezónu.

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (3) 07.12.18 15:38  Luděk  (198193)

Dodavatel energií Bohemia energy

Mám docela čerstvou zkušenost, kdy jsme si u nich vyjednali lepší podmínky, dostali jsme dopis co nás moc nenadchnul, ale brácha má jinou firmu a ty je museli úplně změnit, u nás bylo aspoň možný se domluvit na jiný variantě. A nestálo nás to nic, tak si jen říkám, že škoda je, že takhle nepůjde vyřešit i vodu.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (3) 10.10.18 16:49  Vlasta Komárek  (196391)

Mám Bohemia ENergy

Přidávám svůj názor diskuze. Já mám smlouvu u Bohemia Energy, protože jsem hledal nějakou střední cestu co se ceny a kvality týče. S nimi jsem spokojenej, žádný starosti neřešim a ceny dobrý. Teď se bohužel zdražuje všude, tak s tím se musí počítat. Vyhovuje mi třeba, že mi přeplatky ze záloh vrací zpátky na účet, když jsem měnil dodavatele, tak mě to moc úsilí nestálo a stavy spotřeby si můžu ověřovat online na jejich webu. Takže z mojí strany mají hodnocení dobrý, vyhovují mi. 

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (5) 15.01.19 16:14  Petr Votoček  (199002)

Mám Bohemia Energy

Jj, v tomto s vámi mohu souhlasit, já už je mám tedy delší dobu od roku 2015 a co rok mi zatím přeplatky od nich na účtu vždycky přistály. Ale nikdy to nebyly nijak vysoký sumy, protože se mi pokaždé zálohy upravily podle spotřeby, takže je to pro mě spíš výhoda, že jsem na zálohách neposílal nic na víc než bylo třeba.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 20.02.19 14:35  Michal Ludvík  (199932)

Mám Bohemia Energy

Zatím jsem s firmou spokojen, jejich obchodník byl v pohodě maník, pokecali jsme a když to vezmu, že za dva roky, než budu moct zas uvažovat o změně někam jinam, ušetřím kolem 5-6tisíc, tak se mi to fakt vyplatí, takže moje zkušenost s touto energetickou firmou jsou z většiny pozitivní.

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (8) 20.02.19 17:25  Tonda Futro  (190610)

Mám Bohemia Energy

jo? Opravdu? A nejedná se z tvé strany jen o nepravdivou neplacenou reklamu? U mne ty jejich skvělé ceny fungovaly 9 měsíců, pak mi poslali nový ceny, a to přesto, že to bylo sjednáno na dva roky. Víš, oni maj ve smlouvě zadní vrátka, a když jdou ceny elektřiny proti nim (rostou), tak ti je zvýšej, a ty můžeš vypdnout ke konkurenci. Kdyby šly ceny s nima (klesají), tak by ty dva roky platily, ty vypadnout bez sankce nemůžeš, a zlaťáčky jdou za BE.... Na blbce v Čechách nenarazíš, a nic není tak výhodné, jak se zdá.

 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (8)
Vaše doporučení:


Diskuze Srovnání dodavatelů plynu a elektřiny, další stránky: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Srovnání dodavatelů plynu a elektřiny

Srovnání dodavatelů plynu a elektřiny - zdrojová stránka k tématu diskuze Srovnání dodavatelů plynu a elektřiny.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Srovnání dodavatelů plynu a elektřiny e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Srovnání dodavatelů plynu a elektřiny.


 Burza Prime 10:29 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  632.00  +0.32% 
 ČEZ  859.00  -0.69% 
 ERSTE  1 108.00  +0.73% 
 GEN(NORTON)  497.02  +0.41% 
 GEVORKYAN  255.02  -1.16% 
 KB  864.50  +0.17% 
 KOFOLA  272.00  -0.37% 
 MONETA  102.40  +0.39% 
 PHOTON  44.60  -1.76% 
 PILULKA  196.00  +2.08% 
 PM  15 900.00  -0.50% 
 PRIMOCO   890.00  -1.11% 
 VIG  745.00  +0.95% 
Komodity online
 Ropa 87.79 USD 10:08   
 Zlato 2307.08 USD 10:08   
 Stříbro 26.86 USD 10:08   
 Káva 229.73 USD 10:08   
 Cukr 19.79 USD 10:08   
 Bavlna 82.23 USD 10:08   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.