MMR: Plán na odložení plné deregulace nájemního až do r.2012 - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

MMR: Plán na odložení plné deregulace nájemního až do r.2012 - Diskuze k tématu MMR: Plán na odložení plné deregulace nájemního až do r.2012


Výpis příspěvků 1 až 13 (13)
 
přečíst (11) 02.01.09 22:41  Libuse Nykodymova  kekulovamarinkazavinacseznam.cz  (130951)

Nájené - deregulace

Bydlím v nájemním bytě 12 let. Plat 11 000,-- čistého, nájem 8000,--. Dvě dospělé děti, které přišli o práci, jeden školou povinný, na něj alimenty 2 500,--. Mimo to jsem si kdysi začala spořit na důchod + životní poj. = 800,-- . Všem dětem jsem pořídila stavební spoření - myslím na jejich budoucnost, po dvou stovkách i na svoji taky za 200,... Čtyři roky stejný plat - u soukromníka, v lékárně, jako pomocná síla. Víc nedá, nemá, sám má málo. Jen dva baráky, dva byty, chatu, dvě auta. Ať má co má, ale dělám, nejsem flákač, ale proč tedy asi brzy skončím na ulici, protože nebudu mít byt z čeho platit? Kdo vymýšlí tahle kraviny? Kde teda jsou ty sociální byty kde bych mohla v klidu bydlet bez koupelny a asi i bez ... v 21. století? Vše jsem vždy nějak utáhla, tolik let po revoluci a já jsem čím dál víc v pr....jste všichni na hony vzdáleni od reality lidí kteří žijou za minimální platy, a když o ně přijdou. Zajímá to někoho????!!!!
Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 25.05.09 22:59  ° jeanetka °  (133941)

Nájené - deregulace

Mám 3+1 s komorou v cihlové zástavbě na jednom z nejžádanějších míst v Ostravě. Metráž těsně pod 80 m 2. Bydlíme tam dva a platíme včetně elektro, UPC, internetu a koncesionářských poplatků asi 4550 Kč, nevím přesně, nestarám se. Za byt jsem kdysi zaplatila půl melounu těm, co si ho mohli koupit za hubičku od obce, takže si za můj půlmeloun koupili domečeka na spadnutí a svými silami z něj udělali domeček na bydlení. To Vám, vážená paní, radím: starat se o sebe na svůj účet a nečekat, že Vaše požadavky bude do nekonečna někdo "na příkaz státu" dotovat. Mohla byste si opravdu narazit kokos a skončit na ulici. Možná ale Vaše děti se opeří a koupí Vám barák na Floridě. Budete ho někomu pronajímat za hubičku, když za něj můžete dostat adekvátní balík jako všichni? Na regulované nájemné doplácejí daňoví poplatníci a hlavně majitelé, kteří z "příkazu státu" musejí trpět tohle hnusné bezpráví na svůj účet. Až se namíchnou a obrátí se na Štrasburský soud, jako to udělali Poláci, budeme my daňoví poplatníci platit jako mourovatí pokuty, které stát za systematické udržování tohoto bezpráví dostane. Děkuji, nechci. Když jsem se mohla o bydlení své a svého dítěte postarat já, ať se staráte i vy a Vám podobní. A nefňukejte, nejste sama, kdo by se postaral o bydlení za své.
Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 25.05.09 23:48  Sekáč nepřihlášený  (127992)

Nájené - deregulace

Dneska jsem zrovna obíhal pár vlastníků v našem baráku, kteří mají smolíka, tj. v bytě regulované nájemníky. Když jsem jim oznámil, že jim budou muset koupit plastová okna za 55litrů ze svého plus že se zvedne fond oprav o 66%, takže budou ten svůj byt ještě dotovat, tak šli skoro do vrtule. Ten, kdo pro tu regulaci zvednul tu svou špinavou pracku, by zasloužil mlátit bejsbólkou od rána do večera. Ještě že se na každou svini vaří voda. Tak!
Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 25.05.09 23:52  Správce  martinkolesazavinacgmail.com  (134048)

Nájené - deregulace

Upřímně, já jsem před nástupem cen věděl, že to je hloupá investice. To se nikdy nemůže vyplatit. Nikdy. Pouze krátkodobě. Ale v RUS to okolo přelomu tisíciletí šlo dobře. Ale tady ne.
Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 25.05.09 23:34  Správce  martinkolesazavinacgmail.com  (134048)

Nájené - deregulace

Politici s tím zase někam vmanévrují, aby se neplatilo. Nebo neplatito tolik (viz. poslední Ústav. soud). Jinak plně souhlasím. Nikdo není pán navěky, byt´ by byl nejbohatší. Držím se dole, protože nejsem hloupý (krom gramatiky a mnoho jiného, tam nevzdělán jsem).
Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (8) 03.01.09 10:22  ZiIvar*  (130937)

jak si kdo ustele - tak si lehne

Milá zlatá Libuše, 80% obyvatel tohoto našeho Knedlíkova si pořídilo bydlení do OV a nebo v BD a mají tím pádem pod kontrolou své výdaje na bydlení a jsou spokojeni. Je podle vás správné, aby 80% lidí platilo formou daní bydlení těm 20%, kteří svého času odmítali privatizovat bytový fond do svého vlastnictví? Vy jste možná jedna z mála, která má potíže, ale takových je opravdu minimum. Je správné, aby dobře situovaní a honorovaní lidé pronajímali načerno obecní byty a sami bydleli ve vlastním? Podobných otázek je ještě řada. Deregulace nájemného měla být už dávno zavedena, pak byste si jistě se svými dětmi ustlala jinak. Díky současné regulaci se paradoxně na vás nedostane. Máte smůlu v tom, že jste včas nepochopila, že doba dotovaného užívání majetku druhých (v podobě OPBH) jednou skončí. Nárok bydlet zadarmo neexistuje nikde, pouze na Kubě, ale tam byste dostávala pro své děti přídělové lístky na potraviny. Poděkujte Křečkům a jiným socanům, kteří brání deregulaci zuby nehty, páč těmto dobře situovaným lidem se nechce platit skutečné náklady na bydlení. Kvůli nim žijete v bídě, protože v prostředí narovnaných majetkových vztahů byste sehnala odpovídající bydlení podle vašich možností. Lži soudruhů Křečků vám pouze odvádí pozornost od pravého stavu věci.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (8)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (2) 25.05.09 22:12  Negr  (134672)

jak si kdo ustele - tak si lehne

lol:-))) zilvare:-DDta pani nebydli v regulovanem. ponevadz toto je najem v regulovany na praze 1 za byt 80m2:-DDa s tema bytama v osobnim vlastnictvi... to vidim decentne o dost jinak:-) bytove domy, jsou forma komunismu, kterej 100% funguje pouze v idealni spolecnosti:-))))
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 03.01.09 00:47  Sekáč nepřihlášený  (127992)

Nájené - deregulace

Bratr Čunek už neví, jak by se co nejdéle udržel u koryta, tak začal pro změnu vrtat do deregulace, to se mu ale kurevsky vymstí, protože vlastníci nemovitostí nemůžou suplovat sociální funkci státu. Jediným protilékem na to svinstvo jsou žaloby na stát u evropského soudu.Tak!

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (6) 03.01.09 15:22  Jack  (130955)

Nájené - deregulace

PÁNOVÉ JENOM KECI.ŽENSKÁ CO MÁ TŘEBA JEN 1 DÍTĚ MÉ V TOMTO STÁTĚ PROBLÉMY.ALIMENTY,KTERÉ BY ZA KOMUNISTŮ NORMÁLNĚ DOSTÁVALA,PROTOŽE KAŽDÝ MUSEL CHODIT DO PRÁCE A STÁT HLÍDAL,ABY LIDÉ PLATILY ALIMENTY.ALE DNES NIKOHO NEZAJÍMÁ ,ŽE NEMÁ ALIMENTY.ZA KOMOŠŮ SI JE STÁT POHLÍDAL,ALE DNES SE STARAJÍ HLAVNĚ O SVÉ VÝHODY A VALORIZOVANÉ PLATY A NA LIDI SEROU.TY PRIVATIZOVANÉ BARÁKY SI KOUPILY S TĚMI CO TAM BYDLÍ.JÁ OSOBNĚ BYCH TO UVOLNIL,AŽ SE LIDÉ PŘIBLÝŽÍ TAKÉ PLATOVĚ EU.STYDÍM SE ZA TO,ŽE JSEM ČECH.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 03.01.09 19:14  Sekáč nepřihlášený  (127992)

Nájené - deregulace

Já bch jim ty privatizovaný baráky rovnou zabavil, protože si na ně určitě stejně nakradli, tak!
Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (4) 03.01.09 18:30  ZiIvar*  (130937)

Nájené - deregulace

A co je tedy podle tebe správné řešení? Musíš mít přece nějakou alternativu k vyřešení takového stavu, ne? Má se tedy podle tebe 80% schopného obyvatelstva nechat ždímat, jen aby si těch neschopných 20% spokojeně bydlelo, pokud možno zadarmo a ne ve vlastním, ale na cizím a ten se ještě o ně staral? Jak si to představuješ? Těm, co vlastní domky a byty OV už dochází trpělivost. Chceš tady udržovat stav, který měl za následek naprostou devastaci bytového fondu? Mě té paní může být líto, ale je mi taky líto těch lidí, kteří nikdy nic zadarmo nedostali a musejí na ty sociálky doplácet.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (4)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 03.01.09 20:04  Jindřich  (130958)

Nájené - deregulace

Tipuju Vás na člověka který zaplatil za bydlení více než chtěl. Možná jste doplatil na spekulaci na hodnotu nemovitosti. Nic z toho Vás neopravňuje ke zlostnému výlevu který jste předvedl. Regulace nájemného tu není pro nic za nic.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (11) 03.01.09 20:37  ZiIvar*  (130937)

Nájené - deregulace

Můj výlev nebyl zlostný, ale spíš soucitný. Jenže kvůli soucitu nemůžete chtít, aby nefungoval tržní systém s byty. Pak na takový nefunkční systém bude doplácet mnohem víc lidí. Asi si už nepamatujete, jak to fungovalo za komunizmu. Prominenti bydleli přepychově skoro zadarmo a majitelé domů byly perzekuováni a šikanováni. Kdy už pochopíte, že za vás už nikdo nebude platit jen proto, že jste neschopní? Jsou i jiné případy, jako osamělí lidé, kteří musí platit nájem za byt o 140 metrech a stěžují si, že to z důchodu neutáhnou. Ovšem přestěhovat se jim do bytu 50m jaksi nechce. To jako podle vás udržbu bytu, vytápění atd má platit kdo? Odpovězte - KDO ? A to jsem uvedl jen jeden příklad. Jsou jich tisíce, na které musí jiný občan doplácet.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (11)
Vaše doporučení:


Diskuze MMR: Plán na odložení plné deregulace nájemního až do r.2012, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi MMR: Plán na odložení plné deregulace nájemního až do r.2012

MMR: Plán na odložení plné deregulace nájemního až do r.2012 - zdrojová stránka k tématu diskuze MMR: Plán na odložení plné deregulace nájemního až do r.2012.

Zasílání Denního souhrnu názorů na MMR: Plán na odložení plné deregulace nájemního až do r.2012 e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu MMR: Plán na odložení plné deregulace nájemního až do r.2012.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  626.00  -0.32% 
 ČEZ  872.00  -0.23% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 080.00  +0.98% 
 GEN DIGITAL  489.00  -1.21% 
 GEVORKYAN  254.00  -1.55% 
 KOFOLA CS  271.00  -0.73% 
 KOMERČNÍ BANKA  861.50  -0.46% 
 MONETA MONEY BANK  101.80  0.00% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 820.00  -1.25% 
 PHOTON ENERGY  45.90  -0.86% 
 PILULKA LÉKÁRNY  196.00  +0.51% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  0.00% 
 VIG  735.00  +0.27% 
Komodity online
 Ropa 87.20 USD 19.04   
 Zlato 2387.94 USD 19.04   
 Stříbro 28.64 USD 19.04   
 Káva 232.10 USD 19.04   
 Cukr 19.81 USD 19.04   
 Bavlna 79.77 USD 19.04   



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.